21:43 08.04.2019

Британський уряд має намір продовжити переговори щодо Brexit з лейбористами

2 хв читати
Британський уряд має намір продовжити переговори щодо Brexit з лейбористами

Уряд Великобританії має намір пізніше в понеділок продовжити переговори з Лейбористською партією про компроміс щодо угоди Brexit, повідомляє в понеділок газета The Guardian з посиланням на Даунінг-стрит.

"Ми контактували з опозицією сьогодні, технічні переговори між представниками відбудуться цього вечора", - йдеться в заяві Даунінг-стрит.

Більшість британців вважає, що вихід ЄС без угоди 12 квітня малоймовірний, йдеться в опитуванні Sky News. Такої позиції дотримуються 62% опитаних. 27% опитаних вважають, що Brexit все ж станеться цієї п'ятниці.

Прем'єр Ірландії Лео Варадкар за підсумками зустрічі з переговірником ЄС щодо Brexit Мішелем Барньє написав у Twitter, що Ірландія готова до подальшого подовження термінів Brexit. Л.Варадкар зазначив, що він обговорив з М.Барньє те, наскільки сторони готові подовжити терміни Brexit. Він висловив упевненість, що Брюссель і Лондон зможуть досягти домовленості з Brexit.

М.Барньє висловив надію на те, що переговори британського уряду з опозицією приведуть до позитивного результату. Він підкреслив, що ЄС буде радий запропонувати Великобританії створити митний союз після Brexit, за цю ідею виступає Лейбористська партія.

До найближчої можливої дати виходу Великобританії з ЄС - 12 квітня - залишається чотири дні. Великобританія покине ЄС без угоди цього дня, якщо вона не зможе запропонувати Брюсселю варіантів вирішення ситуації, що склалася на саміті ЄС 10 квітня.

Очікується, що у вівторок Т.Мей зустрінеться з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Еммануелем Макроном.

Також ЗМІ вважають, що у вівторок може відбутись чергове голосування щодо Brexit у британському парламенті, якщо уряд зможе дійти консенсусу з Лейбористською партією.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА