11:54 04.04.2019

У Харківській області від початку квітня сталося понад 200 пожеж через випалювання сухостою

1 хв читати

У Харківській області за минулу добу підрозділи рятувальників 64 рази залучалися до ліквідації пожеж, пов'язаних із горінням сухої трави, торішнього листя, очерету та сміття.

"Загальна площа пожеж сягнула понад 20 га. Полум'я від цих загорянь знищило дві господарські будівлі", - повідомляє прес-служба ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Харківській області в четвер.

Найбільша за площею пожежа сталася в с. Шевченкове Шевченківського району області, де вогонь через вітер розповсюдився на територію 5 га. Рятувальникам ледве вдалося захистити житла людей від вогню.

Також великі пожежі сухостою було зафіксовано в Немишлянському районі Харкова (3,5 га), с. Цапівка (3,5 га) і с. Бугаї Другі (2,5 га) Золочівського району, сел. Старий Салтів Вовчанського району (2 га) .

У відомстві зазначають, що переважна більшість пожеж в екосистемах відбувається через людський фактор: люди попри неодноразові застереження рятувальників продовжують наводити лад на своїх земельних ділянках і прилеглих територіях шляхом випалювання сухостою.

У результаті від початку квітня в Харківській області сталося понад 200 загорянь на відкритих територіях та в природних екосистемах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА