19:08 03.04.2019

Зеленський заявив, що готовий до дебатів із Порошенком і висунув низку умов

2 хв читати
Зеленський заявив, що готовий до дебатів із Порошенком і висунув низку умов

Кандидат у президенти України, шоумен Володимир Зеленський закликав іншого кандидата в президенти, нинішнього главу держави Петра Порошенка вийти на дебати й виконати низку висунутих ним умов.

"Звертаюся до Петра Порошенка, Ви кличете мене на дебати, мріяли, що я втечу, "відморожуся", заховаюся ... ні. Я - це не Ви в 2014 році. Я приймаю виклик, ось мої умови: Чекаю на Вас тут, на НСК "Олімпійський". Дебати відбудуться перед народом України, всі канали мають право транслювати дебати наживо, всі журналісти мають право бути присутніми, кандидати повинні обов'язково пройти медичну експертизу й довести народові, що серед них немає ні алкоголіків, ні наркоманів…", - заявив В.Зеленський у своєму відео-зверненні в середу ввечері на сторінці в соцмережі Facebook.

Третьою умовою В.Зеленський назвав те, що П.Порошенко повинен публічно сказати, що "дебати відбудуться не з маріонеткою Кремля чи Коломойського, не з ватником, не з малоросом, не з бидлом, не з клоуном, а з кандидатом у президенти Володимиром Зеленським".

"Даю вам 24 години - думайте", - сказав він.

На сторінці "Команди Зеленського" в соцмережі Facebook також запущено таймер зі зворотним відліком, на якому вже менше ніж 24 години.

31 березня після завершення голосування в першому турі президент України П.Порошенко висловив думку, що перед другим туром президентських виборів обов'язково мають відбутися передвиборчі дебати кандидатів.

Національна суспільна телерадіокомпанія України (НСТУ) запросила кандидатів на посаду президента, що пройшли до другого туру виборів, узяти участь у дебатах. Такий допис 1 квітня розміщено на сайті НСТУ.

Теле- й радіоканали суспільного мовника можуть стати майданчиком для незалежної дискусії кандидатів на рівних умовах, заявили ініціатори дебатів.

Згідно зі ст. 62 закону "Про вибори президента України" дебати проводяться в останню п'ятницю перед днем повторного голосування між 19.00 і 22.00 у прямому ефірі, їх тривалість щонайменше 60 хвилин. Вони також можуть безкоштовно транслюватися на інших теле- й радіоканалах. Кандидати на посаду президента України беруть участь у теледебатах особисто. В разі відмови одного з кандидатів або неможливості його участі в дебатах наданий для теледебатів час надається його опонентові, нагадали в НСТУ.

"Суспільний мовник готовий до проведення теледебатів у визначеному законом порядку й надасть офіційні запрошення для участі в дебатах обом кандидатам відразу після офіційного оголошення результатів першого туру виборів на посаду президента України", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На південному напрямку ППО знищила три керовані авіаракети Х-59 та п'ять дронів

Окупанти продовжують активні штурмові дії на покровському та придніпровському напрямках

Генштаб: ЗС України посилюють оборону прикордонних районів на харківському напрямку, росіяни втратили тут 133 одиниці особового складу

У Херсоні через ворожі обстріли призупинить роботу Гумштаб і Пункт незламності

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У Вовчанську окупанти розстріляли людину з інвалідністю, розпочато розслідування

У Херсонській області внаслідок російської атаки постраждав голова однієї з місцевих адміністрацій

У Харкові вже троє загиблих і 28 постраждалих

У Вовчанську внаслідок ворожих обстрілів одна людина загинула та одна поранена

Рятувальники ліквідують пожежу, що виникла внаслідок обстрілу Одещини, на площі 8000 кв. м

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА