08:04 03.04.2019

Підготовче засідання суду у справі Штепи не відбулося через неявку її адвокатів

2 хв читати
Підготовче засідання суду у справі Штепи не відбулося через неявку її адвокатів

Орджонікідзевський районний суд Харкова знову не зміг продовжити підготовче засідання у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, обвинуваченої в сепаратизмі.

"Вона приїхала, але не приїхали всі три її адвокати. Засідання знову перенесли", - сказали в прес-службі прокуратури Харківської області.

Засідання перенесли на 15 квітня.

Як повідомлялося, починаючи з 12 червня 2018 року суд неодноразово переносив продовження підготовчого засідання.

6 березня 2018 року апеляційний суд Харківської області вирішив направити матеріали справи щодо Н.Штепи на розгляд до Орджонікідзевського райсуду міста. Розгляд справи щодо Н.Штепи з самого початку має розпочатися вп'яте.

1 червня 2018 року Колегія Орджонікідзевського райсуду Харкова у справі Н.Штепи задовольнила клопотання захисника екс-мера Слов'янська Олександра Тананакіна про відвід головуючої судді Вікторії Попової, члена колегії Олени Саркісян і запасної судді Олени Бугери.

До цього справа направлялася на розгляд у Червонозаводський, Комінтернівський, Ленінський і Жовтневий районні суди Харкова, проте через відводи і самовідводи членів колегії суддів жоден з них так і не зміг винести вирок. У деяких судах не вдалося навіть провести підготовче засідання.

Н.Штепа була заарештована 13 липня 2014 року. Їй інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей) і ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України.

5 листопада 2014 року Колегія суддів Червонозаводського райсуду вирішила направити провадження за обвинуваченням Н.Штепи в апеляційний суд Харківської області для звернення до Вищого спеціалізованого суду України (ВССУ) з розгляду цивільних і кримінальних справ для визначення підсудності. У мотивувальній частині ухвали суд посилався на те, що злочини, які інкримінують Н.Штепі, відбувалися на території Слов'янська (Донецька область), тобто не в рамках територіальної юрисдикції Червонозаводського райсуду Харкова. Крім того, свідки у справі живуть у Слов'янську і, якщо їм доведеться їздити на суд до Харкова, це може привести до затягування строків розгляду справи. ВССУ виніс ухвалу про розгляд справи у відношенні Н.Штепи в Червонозаводському райсуді Харкова.

 

юв

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бідний закликає ОБСЄ розглянути питання мілітаризації дітей на окупованих РФ територіях

СБУ затримала агентів РФ, які коригували подвійний удар "Іскандерами" по багатоповерхівці в Покровську

Міноборони підвищило вимоги до якості та різноманітності продуктів харчування для ЗСУ

Проведено обшуки провідних вітчизняних виробників тютюну, виявлено докази нелегальної діяльності - Гетманцев

На Донеччині з лінії фронту евакуйовано 336 осіб, зокрема 57 дітей - ОВА

Мережеві оператори повідомляють про скасування ранкових екстрених відключень світла в Україні

У Львові понад 20 людей застрягли в ліфтах під час відключень світла ввечері та вранці

Окупанти обстрілюють Херсон - обладміністрація

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано майже вісім тисяч людей

За добу в Харкові 22 постраждалих, у Вовчанську одна загибла і двоє поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА