19:41 30.03.2019

НАБУ долучить матеріали журналістів "Схем" до справи про зловживання посадових осіб низки обленерго

2 хв читати
НАБУ долучить матеріали журналістів "Схем" до справи про зловживання посадових осіб низки обленерго

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) долучить аудіозаписи та інші матеріали журналістів-розслідувачів телепрограми "Схеми: корупція в деталях - RFERL" до кримінального провадження про зловживання з боку посадових осіб низки обленерго.

"Аудіо та інші матеріали, оприлюднені в розслідуванні "Схеми: корупція в деталях - RFERL" про корупцію в енергетиці, долучать до кримінального провадження, яке розслідують детективи НАБУ. Йдеться про справу щодо зловживань з боку посадових осіб низки обленерго, в результаті яких інтересам держави завдано збитків на більш ніж 1,2 млрд грн шляхом укладання угод, що суперечили законодавству в сфері електроенергетики", - йдеться в повідомленні НАБУ в Фейсбук у суботу.

У Бюро вказали, що двоє з фігурантів сюжету журналістів - голова правління ПрАТ "ХК "Енергомережа" і в.о. генерального директора ПАТ "Запоріжжяобленерго" - вже мають статус підозрюваних у справах НАБУ. Першого з них розшукали компетентні органи в Німеччині, і зараз триває процедура його екстрадиції в Україну.

Як повідомлялося, журналісти-розслідувачі телепрограми "Схеми: корупція в деталях - RFERL" у програмі, яка вийшла 28 березня, стверджували, що екс-депутат Верховної Ради від партії "Батьківщина" Дмитро Крючков через керовану ним компанію "Енергомережа" організовував у 2015 році схеми виведення коштів з державних енергопостачальних компаній (обленерго) в інтересах, зокрема, бізнесменів Ігоря і Григорія Суркісів, а також народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенка.

14 липня 2018 року в Німеччині був затриманий Д.Крючков, підозрюваний у розкраданні коштів "Запоріжжяобленерго". Незабаром його випустили під заставу в 100 тис. євро, проте потім він погодився на процедуру екстрадиції і знову опинився за гратами. НАБУ повідомило про підготовку пакета документів, необхідних для екстрадиції підозрюваного в Україну.

29 березня 2019 року заступник генпрокурора Євген Єнін повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що Генеральна прокуратура України направила запит до Німеччини на екстрадицію Д.Крючкова.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день здійснили 46 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина поранена

ВИБУХ У ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

За добу відбулося 77 бойових зіткнень, 7 - ще тривають, найгарячішим залишається покровський напрямок

110 ОМБ ім. М.Безручка: Збито черговий ворожий СУ-25

Нова зустріч у форматі "Рамштайн" відбудеться 20 травня

У Москви немає шансу підкорити нашу країну, наших людей, свідомість та історію

У Києві відкрили пам'ятний камінь на місці майбутнього меморіалу пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

"Укренерго" попереджає про можливі аварійні відключення споживачів у Харківській і Полтавській областях у неділю

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару в Харкові зросла до шести осіб

Водії міжнародних перевізників не беруть участі в протестах проти нових правил мобілізації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА