15:46 30.03.2019

ЄС очікує від РФ негайного звільнення 23 кримських татар, заарештованих в анексованому Криму

2 хв читати
ЄС очікує від РФ негайного звільнення 23 кримських татар, заарештованих в анексованому Криму

Європейський Союз очікує, що Росія негайно звільнить 23 кримських татар, заарештованих судом у Криму, незаконно анексованому Росією, і припинить практику їх переслідування, забезпечивши дотримання прав людини на півострові.

Про це йдеться в заяві офіційного представника Зовнішньої дипломатичної служби ЄС, поширеній в суботу в Брюсселі.

Нагадавши, що суд Кримського півострова постановив, що всі 23 кримських татар, затриманих 27 і 28 березня за звинуваченням у приналежності до забороненої в Росії організації "Хізб ут-Тахрір", перебуватимуть у попередньому ув'язненні до 15 травня, офіційний представник сказав: "ЄС не визнає застосування російського законодавства в Криму та Севастополі і очікує, що всі незаконно затримані українці будуть звільнені без зволікання".

За його словами, нещодавні затримання, а також обшуки приватної власності кримчан "є переслідуванням кримських татар, правозахисників, які мирно виступали проти незаконної анексії Росією Кримського півострова".

"Такі дії підтверджують доповідь Верховного комісара ООН з прав людини, в якій йдеться, що "кримські татари, як і раніше, непропорційно страждають від поліцейських рейдів, їх переслідують за злочини, пов'язані з тероризмом і екстремізмом, притягають до судових процесів, що не відповідають стандартам прав людини". Європейський Союз очікує, що Російська Федерація припинить цю практику і зробить всі необхідні кроки для забезпечення того, щоб права людини і основні свободи забезпечувалися в Криму для усіх без будь-якої дискримінації", - йдеться в заяві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА