13:29 30.03.2019

До поліції надійшло 160 повідомлень про порушення закону Про вибори в Харківській області, відкрито 19 справ

2 хв читати
До поліції надійшло 160 повідомлень про порушення закону Про вибори в Харківській області, відкрито 19 справ

За минулу добу поліція зареєструвала 7 повідомлень про порушення закону "Про вибори президента України" на території Харківської області, за одним із них відкрито кримінальне провадження.

Як повідомляє відділ комунікацій Головного управління Нацполіції в Харківській області, серед повідомлень про порушення – підкуп виборців, інформація про виявлення у списках виборців квартири, в якій прописано більше ніж 200 людей, про спробу облити зеленкою агітнамет одного з кандидатів у президенти та реєстрація голови селищної ради як офіційного спостерігача на одній з виборчих дільниць.

Інформація за всіма зверненнями зареєстрована в журналі єдиного обліку заяв та повідомлень. За всіма повідомленнями проводиться перевірка.

Загалом, за даними відділу комунікацій, з початку виборчої кампанії в поліцію надійшло 160 повідомлень про порушення закону "Про вибори президента України" на території Харківської області.

Відкрито 19 кримінальних проваджень, зокрема 6 – за ст. 160 (підкуп), 4 – за ст. 296 (хуліганство), по 2 провадження – за ст. 366 (службове підроблення) та ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) і по одному провадженню – за ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права, роботі виборчої комісії чи діяльності офіційного спостерігача), ст. 185 (крадіжка), ст. 186 (грабіж), ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) та ст. 357 (викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження) КК України.

Складено два адміністративні протоколи. За 93 заявами під час проведення перевірки інформація про порушення законодавства не підтвердилася. За іншими матеріалами тривають перевірки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський обговорив із президентом Мозамбіку участь у Саміті миру та постачання українського продовольства до країн Африки

Нацполіція затримала лідерів і учасників банд, діяльність яких координували "злодії в законі" з трьох кримінальних кланів

Єрмак обговорив із Салліваном посилення української ППО та підготовку Саміту миру

ВР має намір заборонити евакуацію авто під час війни

Суд засудив жителя м. Корсуня-Шевченківського до 3 років позбавлення волі за ухилення від призову на військову службу

Ексзаступника голови Офісу президента підозрюють у незаконному збагаченні на 15,7 млн грн - САП

У Дніпропетровській області атаковано інфраструктурний об'єкт, сталося займання - ОВА

Стефанчук вибачився за сексизм щодо нардепа Геращенко

У ВР збирають підписи для розгляду в цілому законопроєкту про заборону релігійних організацій, пов'язаних із Росією

ВР прийняла за основу законопроєкт про боротьбу з "чорними" кол-центрами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА