07:03 29.03.2019

Зустріч президентів США і Південної Кореї відбудеться 10-11 квітня

2 хв читати
Зустріч президентів США і Південної Кореї відбудеться 10-11 квітня

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін і його американський колега Дональд Трамп планують провести зустріч 10-11 квітня у Вашингтоні, повідомляє адміністрація президента Південної Кореї.

"Два лідера проведуть поглиблені переговори, в ході яких обговорять шляхи зміцнення альянсу Сеул-Вашингтон і скоординують позиції зі створення мирного режиму на Корейському півострові за допомогою повної денуклеаризації", - йдеться в повідомленні президентського офісу.

Це буде перша зустріч глав США і Південної Кореї з моменту зриву другого саміту між Д.Трампом і північнокорейським лідером Кім Чен Ином в Ханої в лютому.

Уточнюється, що Мун Чже Ін прибуде в США 10 квітня, а зустріч з президентом США відбудеться наступного дня - 11 квітня.

Білий дім підтвердив дану інформацію.

"Президент Дональд Трамп і перша леді Меланія Трамп прийматимуть президента Республіки Корея Мун Чже Іна і першу леді Кім Чжон Сук в Білому домі 11 квітня. Президент Д.Трамп і президент Мун Чже Ін обговорять останні події навколо Корейської народної демократичної республіки і двосторонні питання", - випливає з повідомлення адміністрації президента США.

Зі свого боку, міністр оборони Республіки Корея Чжон Кен Ду і виконуючий обов'язки глави Пентагону Патрік Шанахан проведуть переговори 1 квітня в Вашингтоні, повідомляє "Ренхап".

Глави оборонних відомств США і Південної Кореї зустрінуться у понеділок для своїх перших очних переговорів.

Відзначається, що на зустрічі планується обговорити ситуацію в області безпеки на Корейському півострові після провалу другого саміту між президентом США Дональдом Трампом і північнокорейським лідером Кім Чен Ином в Ханої 27-28 лютого.

Чжон Кен Ду і П.Шанахан також оцінять недавні спільні навчання Dong Maeng, які замінили великомасштабні ключові командні навчання Resolve, щоб не зашкодити переговорам з денуклеаризації з КНДР.

Очікується також, що керівники оборонних відомств обговорять плани спільних навчань союзників у кінці цього року.

Крім того, в планах Чжон Кен Ду зустрітися з сенатором Корі Гарднером, головою підкомітету з міжнародних відносин у Східній Азії, і Адамом Смітом, главою комітету зі збройних сил Палати представників, щоб закликати Конгрес підтримати альянс США і Південної Кореї.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА