14:12 07.03.2019

Затримання в Криму архієпископа ПЦУ Климента було спробою залякування - Клімкін

2 хв читати
Затримання в Криму архієпископа ПЦУ Климента було спробою залякування - Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що затримання в окупованому Росією м. Сімферополі архієпископа Кримської єпархії Православної церкви України (ПЦУ) Климента було спробою залякування жителів Криму з боку російської окупаційної влади.

"Останнє затримання владики Климента - це вже взагалі за межами червоної лінії, спроба просто бити, щоб реально страх перед окупаційною владою домінував", - сказав П.Клімкін у четвер під час презентації книги "Крим за завісою. Путівник зоною окупації".

Говорячи про важливість видання книги, автором якої є політолог Максим Майоров, міністр наголосив, що міжнародним партнерам складна для розуміння ситуація в окупованому Криму, і робота такого плану допомагає загалом сприймати ситуацію на півострові.

"Ми не можемо перемогти агресію лише політично... без такої емоції (яку дає книга - ІФ) для багатьох ситуація незрозуміла", - висловив думку П.Клімкін.

Як повідомлялося, 3 березня вдень в окупованому Сімферополі архієпископа Климента затримали й доправили до відділку поліції. За повідомленням українського омбудсмена Людмили Денісової, архієпископа Климента вивели з автобуса, пояснивши, що в його сумках лежать речі, які нібито він украв із церкви. "Климент запевнив мене, що в поліції лише через півгодини після затримання дізналися, ким він є, а саму справу сфабрикували майже відразу", - написала Л.Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у неділю.

Адвокат Микола Полозов подав заяву до прокуратури за фактом незаконного утримання архієпископа Климента у відділку поліції.

О 20.06 неділі, 3 березня, архієпископа Климента відпустили, не висунувши жодних обвинувачень. "Архієпископа Климента відпустили без складання протоколу. Він на волі!" - написав М.Полозов у своєму акаунті у Twitter у неділю ввечері.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА