16:33 03.03.2019

Дніпропетровська область майже на чверть скоротила споживання газу за 4 роки

1 хв читати
Дніпропетровська область майже на чверть скоротила споживання газу за 4 роки

Споживання природного газу у Дніпропетровській області за останні 4 роки скоротилося на 23%, або на 917,3 млн куб. м, повідомив журналістам голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

За його словами, це стало можливим за рахунок активного впровадження енергоефективних технологій - встановлення альтернативних котелень, сонячних електростанцій, утеплення соціальних об'єктів і житлових будинків.

"Перехід на альтернативні види опалення - це запорука енергонезалежності держави. На цьому акцентує увагу президент України Петро Порошенко. За чотири роки область скоротила споживання газу майже на чверть, адже активно впроваджує енергоефективні технології. По всій Дніпропетровській області запрацювали більше сотні альтернативних котелень і десятки сонячних електростанцій", - розповів В.Резніченко.

За його словами, три міста області відмовилися від централізованого опалення - Покров, Нікополь і Марганець.

"На енергоефективності робимо акцент і під час будівництва та реконструкції шкіл, садків, лікарень. У кожному об'єкті - сучасні вікна, утеплені фасади, покрівлі та фундаменти", - додав глава обладміністрації.

В.Резніченко так само повідомив, що в 2018 році в області звели і модернізували 45 котелень - у Дніпровському, Васильківському, Покровському, Нікопольському, Криворізькому, Верхньодніпровському та інших районах.

Також в області почали роботу 13 нових сонячних електростанцій; найбільша - в Нікополі. Загалом в Дніпропетровській області працюють 38 сонячних електростанцій, 900 сімей встановили сонячні панелі в приватних господарствах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА