08:25 03.03.2019

Гуайдо підтвердив намір повернутися до Венесуели

2 хв читати
Гуайдо підтвердив намір повернутися до Венесуели

Лідер опозиції і глава Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо, який оголосив себе тимчасовим президентом, підтвердив намір повернутися в країну. За підсумками зустрічі в Еквадорі з президентом Леніним Морено він написав у своєму Twitter, що планує повернення 4 або 5 березня.

На прес-конференції після зустрічі з Морено Гуайдо також оголосив, що має намір організувати в Венесуелі нові демонстрації проти чинного президента Ніколаса Мадуро, повідомляє Reuters. Він закликав міжнародне співтовариство застосувати "більш жорсткі заходи" для тиску на уряд Мадуро.

Про наміри повернутися до Венесуели Гуайдо оголосив 1 березня в Бразилії, де зустрівся з президентом Жаіром Болсонару.

29 січня Генпрокуратура Венесуели почала попереднє розслідування щодо Гуайдо. Як повідомили в наглядовому відомстві, захід пов'язаний з "актами насильства", які відбулися в країні. Після цього Верховний суд країни заморозив рахунки опозиціонера і заборонив йому здійснювати операції з нерухомістю і виїжджати за кордон.

Пізніше Гуайдо, незважаючи на заборону, відправився в Колумбію, з території якої в країну мав прибути гуманітарний конвой. Мадуро виступив проти прийняття цих вантажів, тому Венесуела частково закрила кордон.

Гуайдо оголосив себе президентом 23 січня не погоджуючись з інавгурацією Ніколаса Мадуро. Тоді він заявив, що має намір домогтися проведення нових виборів, а свої дії назвав такими, що відповідають конституції країни. Гуайдо підтримали більшість країн Латинської Америки, США, Канада, низка країн-членів ЄС, Австралія, Грузія, Марокко. На стороні Мадуро виступили Росія, Китай, Іран і Туреччина.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА