07:23 03.03.2019

Україна може видобувати більше власного газу і споживати його ефективніше

1 хв читати
Україна може видобувати більше власного газу і споживати його ефективніше

Україна може видобувати більше власного газу і споживати його ефективніше, заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Україна - енергетична країна. Я впевнений, що ми можемо видобувати більше власного газу і споживати його ефективніше. Для нас абсолютно реально в майбутньому не залежати від будь-яких поставок газу з-за кордону," - написав В. Гройсман на своїй офіційній сторінці в соцмережі Фейсбук у суботу ввечері.

Прем'єр розповів про стратегію уряду в галузі енергоефективності.

"Ми зруйнували закритий клуб в енергетиці. Відкрили геодані, вводимо прозорі аукціони і конкурси. Ввели мораторій на 5 років щодо перегляду ставок рентних платежів. Зменшили рентні платежі на нові свердловини. Завдяки зміні системи роботи "Держгеонадр" можемо до 2023-2025 років значно збільшити видобуток газу. Впроваджуємо енергоефективність. 5-й рік працює урядова програма "Теплі кредити", якою скористалися близько півмільйона українських сімей. Запускаємо фонд енергоефективності, який буде надавати кошти на енергозберігаюче обладнання"- зазначив В. Гройсман.

За словами прем'єр-міністра, основним завданням, що стоїть перед урядом, є забезпечення України власним газом.

"Головна мета цієї енергетичної стратегії - забезпечити Україну власним газом і з часом стати країною-експортером," - підсумував В. Гройсман.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА