08:45 01.03.2019

Пхеньян і Вашингтон домовилися продовжити діалог

2 хв читати
Пхеньян і Вашингтон домовилися продовжити діалог

На зустрічі в Ханої лідер КНДР Кім Чен Ин і президент США Дональд Трамп домовилися, що діалог з денуклеаризації Корейського півострова і відновлення відносин між двома країнами буде продовжено, повідомляє Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК) в п'ятницю.

"Вони домовилися про підтримку тісних контактів з питань денуклеаризації Корейського півострова і епохального розвитку відносин між КНДР і США в майбутньому, а також про продовження продуктивного діалогу з проблем, які обговорювалися на саміті в Ханої", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що Кім Чен Ин "подякував Трампу, який здійснив тривалу поїздку, за його позитивні зусилля, спрямовані на успіх зустрічі і переговорів, і пообіцяв нову зустріч при прощанні".

Разом з тим, як зазначили спостерігачі, не повідомляється, що саміт завершився без підписання підсумкового документа.

На прес-конференції після саміту, який несподівано завершився раніше наміченого терміну, Д.Трамп пояснив, що КНДР поставила в якості умови подальших дій у сфері денуклеаризації скасування американських санкцій.

"Ми говорили про це (санкції - ІФ). Північна Корея хотіла, щоб ми повністю зняли санкції, але ми не можемо цього зробити", - сказав Д.Трамп.

Водночас, як повідомив журналістам міністр закордонних справ КНДР Лі Ен Хо, Кім Чен Ин в ході переговорів з Д.Трампом не пропонував повністю скасувати санкції щодо Північної Кореї, а запропонував лише часткове пом'якшення режиму санкцій в обмін на те, що Пхеньян припинить ракетно-ядерні випробування на постійній основі.

"Ми пропонували не скасування всіх санкцій, а їх часткове скасування", - заявив міністр. За його словами, в обмін на це Пхеньян був готовий "назавжди і повністю" закрити ядерні об'єкти в Йонбені.

Південнокорейське агентство "Ренхап" наводить слова заступника голови МЗС Північної Кореї Чхой Сон Хуея, який заявив, що "керівник Кім Чен Ин, можливо, втратив ентузіазм щодо угоди з США в майбутньому".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

На облаштування укриттів Латвії необхідно понад 98 млн євро - доповідь

3 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РФ прогресує на полі бою, а війна навряд чи закінчиться найближчим часом - глава розвідки США

Окупанти за минулий день обстріляли 9 громад Сумської області, зафіксовано понад 200 вибухів

Основний удар Росії розпочнеться наприкінці травня або на початку червня - ГУР

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА