19:00 26.02.2019

Влада Нью-Йорка оголосила про реформу громадського транспорту, зокрема й доплату за години пік

2 хв читати
Влада Нью-Йорка оголосила про реформу громадського транспорту, зокрема й доплату за години пік

Губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо і мер Нью-Йорка Білл де Блазіо у вівторок оприлюднили план реструктуризації Міського транспортного управління (MTA) з 10 пунктів, що містить, зокрема, й додаткові збори за в'їзд до центральної ділової частини міста в години пікового навантаження.

MTA керує всім громадським транспортом Нью-Йорка, зокрема й метрополітеном, автобусами і приміськими електропоїздами. Жителі найбільшого міста США регулярно скаржаться на затори на дорогах і нестерпні умови в метро.

Перший пункт плану, розміщеного на офіційному сайті нью-йоркської мерії, передбачає реорганізацію належних MTA компаній для спрощення структури і зниження витрат на управління міським транспортом. На сьогодні шість компаній управління (NYCTA, LIRR, Metro-North, MTA Capital Construction, MTA Bus, SI Railway) діють як незалежні організації, хоча їхні повноваження і обов'язки найчастіше дублюють або доповнюють одна одну.

Додаткові збори і податки за в'їзд до ділового центру усіма видами транспорту будуть спрямовані на фінансування MTA з акцентом на розвиток і модернізацію інфраструктури. Крім того, мер і губернатор розраховують, що ці заходи допоможуть обмежити підвищення базових тарифів 2% на рік - так званою поправкою на інфляцію.

За периметром центральної ділової частини Нью-Йорка встановлять пристрої електронної оплати зборів. Винятки будуть зроблені для транспортних засобів аварійно-рятувальних служб, а також для інвалідів, людей, які потребують медичної допомоги в цьому районі.

Витрати всіх організацій MTA перевищують $16 млрд на рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА