11:01 25.02.2019

Есмінець ВМС США з крилатими ракетами "Томагавк" зайшов у порт Одеси

2 хв читати
Есмінець ВМС США з крилатими ракетами "Томагавк" зайшов у порт Одеси

Американський ракетний есмінець "Дональд Кук" (USS Donald Cook (DDG 75), що увійшов 19 лютого в Чорне море, в понеділок прибув до Одеси, зазначено в моніторингових даних західних морських ресурсів.

Американський есмінець, що несе до 56 крилатих ракет "Томагавк" із дальністю дії 1,6 тис. км, пришвартувався біля пірсу поблизу Одеського морського вокзалу. Корабель пробуде в Одесі до 27 лютого.

За даними оборонного відомства Туреччини, минулого тижня американський корабель провів у Чорному морі навчання з турецьким ракетним фрегатом "Фатіх" (TCG Fatih).

"Дональд Кук", обладнаний системою протиракетної оборони "Іджис", разом з есмінцями ВМС США "Карні", "Росс" і "Портер", розміщений на постійній основі в Європі на іспанській військовій базі в Рота. Ці кораблі разом із наземними базами ПРО "Іджис" у Польщі та Румунії є складовими частинами програми побудови європейської поетапної адаптивної системи протиракетної оборони.

"Операції корабля в Чорному морі зміцнять взаємодію із союзниками та партнерами з НАТО і продемонструють колективну рішучість щодо гарантування безпеки в Чорному морі в рамках операції «Атлантична рішучість»", - йшлося в повідомленні 6-го флоту після заходження есмінця в Чорне море.

Як повідомлялося, "Дональд Кук" у січні поточного року також заходив у Чорне море. Під час п'ятиденного перебування він побував із візитом у грузинському порту Батумі, а також провів спільні навчання з кораблями Служби берегової охорони Грузії.

Минулого вівторка в Чорне море також зайшли кораблі Другої постійної протимінної групи НАТО. До її складу входять флагман групи - плавбаза ВМС Німеччини "Верра", мінний тральщик ВМС Туреччини "Акчакоца", а також румунський мінний тральщик "Лейтенант Лупу Дінеску" і болгарський мінний тральщик "Цибър".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА