06:56 25.02.2019

У Києві затримано організатора дитячої порностудії

2 хв читати
У Києві затримано організатора дитячої порностудії

У Києві правоохоронцями затриманий організатор і режисер порнографічних матеріалів за участю малолітніх та неповнолітніх дітей, повідомляє прес-служба Національної поліції України.

"Затриманий у різних орендованих фотостудіях столиці організовував, режисирував, брав участь і проводив фото-, відеозйомку матеріалів порнографічного характеру за участю малолітніх та неповнолітніх дітей," - йдеться в повідомленні на офіційному сайті Нацполіції України в неділю ввечері.

У рамках співпраці з Національним кримінальним Агентством Великобританії (NCA) співробітниками Департаменту кіберполіції проводилися заходи щодо перевірки інформації про існування на території України дитячої порностудії.

"Тому за результатами перевірки детективами слідчого управління поліції в Полтавській області було розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України," - відзначають у поліції.

Поліцейськими була підтверджена злочинна діяльність підозрюваного.

"Фігурант, прикриваючись діяльністю професійного фотографа, підшукував неповнолітніх осіб жіночої статі. Зловмисник входив з ними в довірчі відносини, а через деякий проміжок часу схиляв їх до статевих зносин з ним і його 22-річним спільником. Відзнятий матеріал він за кошти збував через мережу інтернет в країни Європейського Союзу, Азії та країн Америки"- підкреслили в поліції.

За участь в "порнозйомках" зловмисник платив дітям від 500 до півтори тисячі гривень.

Правоохоронцями були проведені обшуки у підозрюваних.

"Поліцейські виявили та вилучили підручники з неврології раннього дитячого віку, підліткової психіатрії, поведінки підлітків, а також фотоплівки, фотокамери, записні книжки, платіжки про перерахування організатору грошових коштів від громадянина іншої держави. Також вилучили банківські картки, металеві ланцюги, апаратуру для проведення зйомок і гроші. Крім того, за місцем проживання старшого чоловіка поліцейські виявили двох неповнолітніх дівчат, щодо яких фігурант готувався здійснити розпусні дії і виготовити дитячу порнографію,"- зазначається в повідомленні.

Співробітниками Нацполіції встановлено, що від діяльності затриманого постраждали п'ятеро неповнолітніх.

"Наразі чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України. Тривають заходи з встановлення малолітніх і неповнолітніх дітей, які піддавалися сексуальній експлуатації," - підсумували в поліції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На лінії фронту тривають інтенсивні бойові дії, окупанти особливо активні на краматорському та покровському напрямках - Генштаб ЗСУ

Зеленський у госпіталі Харкова відвідав військовослужбовців, які дістали поранення, й відзначив їх держнагородами

Міносвіти запрошує учнів 8-11 класів на онлайн-урок з кібергігієни

Шістьох шахтарів поранено в Донецькій області внаслідок удару РФ по державній шахті - Міненерго

Зеленський провів засідання Ставки у Харкові, заявив про контрольовану загалом ситуацію в регіоні

Окупанти беруть мирних жителів Вовчанська в полон - МВС

Голова Військового комітету НАТО: Україна показала світові, що здатна домогтися безпрецедентних успіхів на полі бою; все, що їм потрібно, - наша допомога

В Україні до вихідних потеплішає, місцями пройдуть невеликі дощі

JYSK відкрив новий магазин у Київській області

На українсько-польському кордоні спостерігається збільшення транспортного потоку - Держприкордонслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА