19:17 22.02.2019

МАГАТЕ не має претензій до Ірану щодо виконання угоди за ядерною програмою

1 хв читати
МАГАТЕ не має претензій до Ірану щодо виконання угоди за ядерною програмою

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) в п'ятницю підтвердило, що Тегеран і надалі дотримується умов Спільного всеосяжного плану дій (СВПД) з іранської ядерної програми, передає агентство Associated Press (AP).

Згідно з конфіденційною квартальною доповіддю МАГАТЕ, яка опинилася в AP, Іран, як і раніше, дотримується ключових обмежень на розвиток ядерної програми, передбачених СВПД.

У 2015 році шість міжнародних посередників (п'ять постійних членів Ради безпеки ООН і Німеччина) та Іран ухвалили СВПД за іранською ядерною програмою. План передбачав скасування міжнародних та односторонніх санкцій стосовно Ірану в обмін на його згоду запровадити певні обмеження на ядерну програму. Проте президент США Дональд Трамп розкритикував угоду і вийшов із неї.

5 листопада 2018 року знову набули чинності американські санкції проти Ірану, що були до підписання Спільного всеосяжного плану дій.

Решта учасників угоди - РФ, КНР, євротрійка (Велика Британія, Німеччина та Франція) і ЄС, що виступає координатором "п'ятірки", а також Іран заявили про намір зберегти СВПД і продовжити співпрацю, попри американські санкції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА