08:23 22.02.2019

Ракета Falcon 9 вивела на орбіту індонезійський супутник зв'язку, ізраїльський місяцехід і супутник ВПС США

1 хв читати
Ракета Falcon 9 вивела на орбіту індонезійський супутник зв'язку, ізраїльський місяцехід і супутник ВПС США

Американська ракета-носій Falcon 9, яка стартувала з космодрому на мисі Канаверал (штат Флорида) у п'ятницю, вивела на орбіту індонезійський супутник зв'язку, ізраїльський місячний посадковий модуль із місяцеходом, а також супутник в інтересах ВПС США, повідомила компанія-розробник ракети SpaceX.

Індонезійський телекомунікаційний супутник PSN-6 (Nusantara Satu) призначений для забезпечення голосового зв'язку та передання даних, широкосмугового інтернету й поширення відео по всьому індонезійському архіпелазі.

Разом із Nusantara Satu на геостаціонарну орбіту виведено експериментальний малий розвідувальний супутник S5 вагою 60 кг Дослідницької лабораторії ВПС США.

Ізраїльський місячний апарат, що спускається з місяцеходом Beresheet ("Берешит"), розроблений некомерційною організацією SpaceIL, проведе на орбіті Землі 2,5 місяця, поступово піднімаючись. Потім апарат запустить двигуни і полетить до Місяця. Планується, що він здійснить посадку на супутнику Землі орієнтовно 11 квітня 2019 року.

Після примісячення ізраїльський місяцехід, спускаючись, матиме проїхати поверхнею Місяця не менше 500 м. Він також надішле на Землю фотографії та дані аналізу ґрунту. У разі успіху проекту компанії SpaceIL, сукупний бюджет якого становить $95 млн, Ізраїль стане четвертою після Росії, США та Китаю країною, яка посадила свій апарат на поверхню Місяця, обійшовши у такий спосіб Індію, що з технічних причин відклала запуск свого місяцеходу. Крім того, Beresheet, який розробляла SpaceIL з 2012 року, стане першим приватним місяцеходом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На куп'янському напрямку ситуація напружена, на харківському - ворог тисне в районі Липців - Генштаб ЗСУ

Канцлер Австрії підтвердив свою участь у Саміті миру - Зеленський

Польща збільшить кількість військ на кордоні з Білоруссю - Міноборони

Зеленський обговорив із президентом Мозамбіку участь у Саміті миру та постачання українського продовольства до країн Африки

Нацполіція затримала лідерів і учасників банд, діяльність яких координували "злодії в законі" з трьох кримінальних кланів

Єрмак обговорив із Салліваном посилення української ППО та підготовку Саміту миру

ВР має намір заборонити евакуацію авто під час війни

Суд засудив жителя м. Корсуня-Шевченківського до 3 років позбавлення волі за ухилення від призову на військову службу

Ексзаступника голови Офісу президента підозрюють у незаконному збагаченні на 15,7 млн грн - САП

У Дніпропетровській області атаковано інфраструктурний об'єкт, сталося займання - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА