21:11 21.02.2019

Денісова вимагає від російської колеги сприяння в наданні необхідної медичної допомоги українцям Грибу і Бекірову

2 хв читати
Денісова вимагає від російської колеги сприяння в наданні необхідної медичної допомоги українцям Грибу і Бекірову

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова наполягає на наданні належної медичної допомоги політв'язням українцям Павлу Грибу і Едему Бекірову, це питання вона порушувала під час зустрічі з російським омбудсменом Тетяною Москальковою в четвер у Афінах.

"Продовжую боротися за надання медичної допомоги та дотримання прав українських політв'язнів Павла Гриба і Едема Бекірова. Знову вказала Тетяні Москальковій на наявність у них небезпечних хвороб і жахливі умови перебування. (...) Висловила глибоку стурбованість через самопочуття українців і звернулася з вимогою посприяти в наданні їм належної медичної допомоги", - написала Л.Денісова на сторінці в Фейсбук за підсумками зустрічі.

Вона зазначила, що за результатами обстежень Ростовського діагностичного центру були зроблені висновки про стан здоров'я П.Гриба як російськими, так і українськими лікарями. "Павло потребує термінового хірургічного втручання і лікування. Незважаючи на це, українського лікаря, який прибув до Ростова-на-Дону 18 лютого, не допустили. У побаченні відмовили навіть матері Павла та українському консулу. Його стан неможливо було оцінити, так як судове засідання не відбулося", - пояснила український омбудсмен.

Окрім того, не отримує необхідної медичної допомоги і кримськотатарський активіст Едем Бекіров, якого утримують на території тимчасово окупованого Криму. "Чоловікові також провели обстеження, але все його лікування звелося до трьох ін'єкцій інсуліну на день. При цьому я продовжую отримувати інформацію про погіршення стану його здоров'я", - повідомила Людмила Денісова.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗСУ про ситуацію на Харківському напрямку

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

Канада виділить понад $55 млн на зміцнення української ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА