07:34 21.02.2019

Суд засудив до 10 років депутата Миргородської міськради від партії Ляшка за вбивство "свободівця" Супруненка

2 хв читати

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області 19 лютого засудив до 10 років позбавлення волі депутата Миргородської міськради від Радикальної партії Олега Ляшка Хачатура Хачатряна за вбивство депутата цієї міськради від партії "Свобода" Олега Супруненка.

Як повідомляється на офіційному сайті суду, співучасник злочину Левон Марданян засуджений до 4,5 років позбавлення волі.

Позови потерпілих і цивільних позивачів задоволені частково. Стягнуто солідарно з засуджених на користь дружини О.Супруненка, 34 тис. 125 грн на відшкодування заподіяної матеріальної шкоди, на користь батька і матері О.Супруненка - по 497 тис. грн кожному на відшкодування моральної шкоди.

Запобіжний захід засудженим до набуття вироком законної сили залишається у вигляді утримання під вартою. Вирок поки не почав діяти, він може бути оскаржений в установлений законом термін.

Як повідомлялося, вночі 12 липня 2017 року О.Супруненка побили палицями невідомі в масках, коли він повертався з роботи. В результаті нападу депутат Миргородської міськради отримав численні травми голови і переломи. "Свободівець" провів у реанімації 26 днів і 7 серпня помер.

20 вересня в Полтавській області було затримано трьох підозрюваних у розбійному нападі на О.Супруненка.

Лідер Радикальної партії О.Ляшко повідомив, що затриманий - депутат Миргородської міськради від Радикальної партії Х.Хачатрян. Він зажадав від депутата скласти мандат і "постати перед правосуддям".

21 вересня Жовтневий районний суд Полтави обрав Х.Хачатряну запобіжний захід у вигляді 60 діб утримання під вартою. Заарештовані були і двоє інших підозрюваних. Ще один із злочинців у зв'язку з приховуванням від органів досудового розслідування був оголошений у розшук.

В ході процесу суд встановив, що вночі 12 липня 2017 року Х.Хачатрян, реалізуючи свій злочинний план і діючи в складі організованої злочинної групи, зі своїм близьким родичем і громадянином "Г", який також став пізніше співучасником злочину Л.Марданяном, прибув на автомобілі ВАЗ, під керуванням не знайомого з їх задумом водія "Л", на заздалегідь вибране місце засідки.

"Дочекавшись, коли потерпілий виявиться в темному віддаленому місці вулиці і наблизиться до них, засуджений Хачатрян дав команду до нападу, першим вибіг на дорогу, де заздалегідь підготовленим тупим твердим предметом збив потерпілого з велосипеда. Після чого Хачатрян спільно зі своїм родичем, Марданяном і громадянином "Г" завдали металевими предметами, руками, ногами удари в область голови, тулуба і кінцівок потерпілого. Своїми діями вони заподіяли тілесні ушкодження у вигляді відкритої черепно-мозкової травми. В результаті отриманих травм потерпілий 7 серпня 2017 помер у лікарні", - йдеться в повідомленні суду.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА