21:02 20.02.2019

Українського політв'язня Балуха переводять до російського Краснодара - Денісова

2 хв читати

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що українського політв'язня Володимира Балуха з Сімферопольського СІЗО везуть до російського міста Краснодар для подальшого відбування покарання.
"Отримала інформацію про переведення політв'язня Володимира Балуха для подальшого відбування покарання до міста Краснодар, РФ", - написала Л.Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.
Вона поінформувала, що звернулася до тимчасового повіреного у справах України в РФ Василя Покотила з проханням перевірити умови утримання В.Балуха.
"Висловила прохання перевірити умови утримання Балуха, забезпечення його медичною та консульсько-правовою допомогою. Очікую відповіді", - написала Л.Денісова.
У середу уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова заявила, що В.Балуха перевезли з Криму для відбування покарання на материкову частину Росії, про що своєчасно був поінформований його адвокат. Однак Т.Москалькова не повідомила міста.
Раніше заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз заявив, що українського політв'язня В.Балуха, який перебуває в СІЗО Сімферополя в анексованому Криму, вивезли до російського Краснодара.
18 лютого 2019 року "Кримська правозахисна група" на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомила, що про переміщення активіста стало відомо в понеділок, після того, як його дружина Наталя Балух спробувала передати до СІЗО передачу для українця.
Як повідомлялося, В.Балуха засуджено за рішенням підконтрольного Росії Роздольненського райсуду Криму до п'яти років колонії за сукупністю двох кримінальних справ. Кримський фермер був фігурантом справи про незаконне зберігання зброї і вибухівки (ч. 1 ст. 222 і ч. 1 ст. 222.1) і ч. 2 ст. 321 Кримінального кодексу РФ (дезорганізація діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства).
3 жовтня 2018 роки так званий "Верховний суд" Криму пом'якшив на місяць вирок В.Балуху, якому раніше Роздольненський райсуд півострова присудив п'ять років колонії і 10 тис. рублів штрафу.
У жовтні 2018 року уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що після рішення так званого "Верховного суду" про скорочення терміну українському політв'язню В.Балух він може клопотати про УДЗ.
Проте 25 січня 2019 року підконтрольний Росії Керченський міський суд відмовив В. Балуху в умовно-достроковому звільненні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА