11:10 19.02.2019

У 225 школах Дніпропетровщини впроваджено інклюзивну освіту – Ю.Голик

2 хв читати

За останні три роки з 1000 шкіл Дніпропетровської області інклюзивну освіту впроваджено в 225. Про це в інтерв'ю газеті "Факти" розповів радник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Юрій Голик.

"У нас в області близько тисячі шкіл, і в 225 з них вже впроваджено інклюзію. Далі буде більше. Губернатор Валентин Резніченко поставив завдання зробити інклюзивними всі школи без винятку", - сказав Голик.

За його даними, на самому початку процесу впровадження інклюзії всього чотири дитини з особливими потребами здобували освіту за цією системою, а сьогодні їх 860.

Радник пояснив, що впровадженню інклюзії, як правило, передує повна реконструкція старих шкіл, не пристосованих для дітей з особливими потребами.

"Коли ми реконструюємо школи, то залишаємо від них лише стіни і адресу, а все інше створюється з нуля - це яскравий життєрадісний дизайн, теплі фасади, альтернативні котельні, зручні меблі, інтерактивні дошки, зони відпочинку, нова кухня, яка готує смачну їжу, а не ту, що нам готували в моєму дитинстві. Але все це не тільки для особливих дітей, а для всіх, тому що на увагу заслуговують всі діти без винятку. І вже в процесі проектування ми думаємо про особливих дітей", - заявив Голик.

За його словами, Дніпропетровська облдержадміністрація оснащує школи і дитячі садки пандусами, підйомниками, безбар'єрним входом, ресурсними кімнатами, медіатеками.

Крім того, за затвердженою Міністерством науки і освіти програмою Фонду Петра Порошенка на чолі з Першою Леді Мариною Порошенко, вчителі та вихователі навчаються роботі за методикам інклюзії. Школи та садочки отримали нових фахівців: психологів, асистентів вчителів, асистентів особливих дітей.

Марина Порошенко назвала Дніпропетровську ОДА лідером за впровадженням інклюзії.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Хамас прийняв пропозицію про припинення вогню, але Ізраїль заявив, що вона неприйнятна

Нідерланди планують постачання F-16 Україні з осені

Макрон вітає "зобов'язання" Китаю "утримуватися від продажу будь-якої зброї" Москві

Пентагон засудив "безвідповідальну риторику" Росії

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА