07:38 14.02.2019

У Харкові ліквідували інтернет-магазин, який торгував наркотиками через "закладки"

2 хв читати
У Харкові ліквідували інтернет-магазин, який торгував наркотиками через "закладки"

Прокуратура Харківської області спільно зі слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в області викрила Інтернет-магазин, який торгував наркотичними засобами через "закладки".

Як повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, правоохоронці встановили, що до діяльності Інтернет-магазину були причетні 7 жителів Харкова і області. Найстаршому з них 35 років, наймолодшому - 24 роки. "П'ятьом учасникам незаконного бізнесу оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.307 (незаконне придбання, зберігання, перевезення та збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені повторно за попередньою змовою групою осіб) КК України. Ще одну підозру планується вручити найближчим часом. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу", - йдеться в повідомленні.

Крім того, правоохоронці встановлюють місцезнаходження сьомого учасника групи.

За даними попереднього слідства, підозрювані протягом тривалого часу займалися придбанням, перевезенням, зберіганням та збутом наркотичних засобів і психотропних речовин. Для цього вони створили Інтернет-сайт, за допомогою якого підшукували потенційних покупців. За "товар" клієнти розраховувалися заздалегідь, використовуючи електронний гаманець. Зробивши передоплату, замовники отримували інформацію про місце, де вони зможуть забрати "закладку" з наркотиками.

В ході слідства було проведено 6 оперативних закупівель, а також встановлені адреси і місця "схованок" наркотичних засобів і психотропів. Під час санкціонованих судом обшуків за місцями проживання фігурантів кримінального провадження виявлено та вилучено наркотики та психотропні засоби (героїн, амфетамін, "солі", канабіс), пристосування для їх вживання, ваги, пакувальний матеріал, банківські картки, грошові кошти, а також системний блок, на якому фахівці кіберполіції виявили фотоматеріали з зображенням місць зберігання наркотиків.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перша леді України здійснює свій перший візит до Белграда

Війська РФ за минулий день здійснили 26 обстрілів громад Сумської області, одна людина загинула, двоє поранені

Генштаб ЗСУ: на Харківському напрямку ситуація складна і динамічно змінюється

Якщо Путін думає, що зможе пересилити Україну, пересилити її прихильників, то він помиляється - Блінкен

Шойгу призначено секретарем Радбезу РФ

Путін представив кандидатуру Андрія Білоусова на посаду міністра оборони

Президентські вибори в Литві відбулися за явки майже в 60%

Українська авіація завдала за добу ударів по 15 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали шість ракетних і 57 авіаударів по Україні, обстріляли понад 140 населених пунктів

Трьох мирних жителів поранено в результаті недільних ворожих обстрілів Харківської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА