11:30 08.02.2019

Роботу "Аграрного фонду" заблоковано через обшуки НАБУ

2 хв читати
Роботу "Аграрного фонду" заблоковано через обшуки НАБУ

Роботу ПАТ "Аграрний фонд" станом на ранок 8 лютого заблоковано через обшуки, що здійснюють детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Згідно з повідомленням "Аграрного фонду", такі дії правоохоронних органів є безпідставними, і роботу підприємства буде відновлено найближчим часом; відповідно немає сумнівів у тому, що "Аграрний фонд" зможе профінансувати посівну кампанію 2019 року в запланованому обсязі.

"Сьогоднішні обшуки в центральному офісі не мають під собою жодних підстав. Лише за минулий рік "Аграрний фонд" наростив показник чистого прибутку на 55% - до 147 млн. грн. Мінфін має найближчим часом ухвалити рішення про направлення його у вигляді дивідендів до Державного бюджету України. Нагадаю, у 2015-му році, коли наша команда очолила "Аграрний фонд", його дохід становив усього 2,9 млрд. грн. Сьогодні, майже втричі більше - 6,9 млрд. грн", - наведено в повідомленні слова голови правління "Аграрного фонду" Андрія Радченка.

За його словами, сьогоднішні дії антикорупційних органів викликають занепокоєння, оскільки ставлять під удар не лише роботу держкомпанії та рівень надходжень дивідендів державі, а й всю програму підтримки дрібних і середніх фермерів України.

"Тому я вимушений сьогодні звернутися безпосередньо до президента, прем'єр-міністра, профільного міністра, депутатського корпусу Верховної Ради, зокрема Аграрного комітету, з проханням оперативно втрутитися і взяти під особистий контроль ситуацію, яка розгортається сьогодні навколо "Аграрного фонду", - заявив А.Радченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА