14:38 07.02.2019

Луценко обурений відмовою Ради розглядати законопроект про продовження терміну дії механізму заочного засудження

2 хв читати
Луценко обурений відмовою Ради розглядати законопроект про продовження терміну дії механізму заочного засудження

Генеральний прокурор України Юрій Луценко обурений тим, що Верховна Ради не змогла внести до порядку денного законопроект про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу, що передбачає продовження терміну дії механізму заочного засудження.

"Я не буду пояснювати, чому депутати роблять таку дурість. Нехай кожен із них (депутатів) пояснить... Немає пояснень (тому факту, що депутати не включили до порядку денного цей законопроект - ІФ), окрім одного - спрацьовує певний інстинкт, страх можливих майбутніх справ", - сказав Ю.Луценко журналістам у четвер у Києві.

Він знову зазначив, що Генпрокуратура завершила розслідування справи за обвинуваченням колишнього президента України Віктора Януковича та інших колишніх високопоставлених осіб держави в організації вбивства протестувальників на Майдані під час Революції гідності в 2014 році і готова до підтримки обвинувачення у суді за процедурою заочного притягнення до відповідальності.

"За висновком незалежної експертизи, яка за законом є основою підтримання обвинувачення...саме наказ Януковича і керівника СБУ Якименка (екс-глави СБУ Олександра Якименка - ІФ) і МВС Захарченка (колишнього глави МВС Віталія Захарченка - ІФ) на застосування озброєних людей проти мирних демонстрантів перебуває в безпосередньому причинно-наслідковому зв'язку зі смертями мирних демонстрантів і правоохоронців на Майдані. Таким чином, ніхто з майданівців не винен у смертях тих правоохоронців, які виконували, на жаль, злочинний наказ. Вони стали жертвами тих злочинців, які такий наказ віддали", - пояснив генпрокурор.

Ю.Луценко нагадав, що напередодні парламентський комітет із питань забезпечення законодавчої діяльності рекомендував Верховній Раді ухвалити цей законопроект.

Раніше цього дня народні депутати не підтримали внесення до порядку денного та розгляду проекту закону про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо вдосконалення окремих положень у зв'язку із здійсненням спеціального досудового розслідування (№9353).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА