09:04 07.02.2019

Підстав для притягнення до відповідальності екс-президента Киргизії Атамбаєва поки немає

2 хв читати

Секретар Радбезу Киргизстану Дамір Сагинбаєв заявив у четвер, що екс-президент Киргизії Алмазбек Атамбаєв може бути притягнутий до відповідальності в разі прийняття закону про зняття недоторканності з колишнього глави держави і якщо для цього з'являться достатні підстави, але наразі підстав для цього немає.

"Парламент Киргизії розглядає законопроект про зняття недоторканності з колишнього глави держави. На основі прийняття цього законопроекту буде прийматися відповідне рішення в частині його недоторканності", - сказав Дамір Сагинбаєв на прес-конференції в Бішкеку.

"Щодо можливого притягнення до кримінальної відповідальності А.Атамбаєва можна однозначно сказати, що це буде розглядатися в рамках кримінальних справ, за якими проходять колишні посадові особи", - зазначив секретар Радбезу Киргизстану, відповідаючи на відповідне запитання журналіста.

"Якщо в ході слідства, або в ході суду будуть якісь прямі або непрямі свідчення, що він (А.Атамбаєв - ІФ) має причетність до якихось злочинів, то, можливо, він буде притягнутий до відповідальності", - сказав Д.Сагинбаєв.

"Але, поки таких свідчень немає", - підкреслив секретар Радбезу Киргизстану.

У лютому 2018 року в Киргизії було порушено кримінальну справу про корупцію під час модернізації ТЕЦ Бішкека. В рамках розслідування було піднято питання про використання китайського кредиту в розмірі $ 386 млн, спрямованого на модернізацію теплоелектроцентралі. За підозрою в корупції затримані високопоставлені керівники енергогалузі Киргизії, два колишніх прем'єр-міністри - Сапар Ісаков і Жанторо Сатибалдієв, а також колишній міністр енергетики Осмонбек Артикбаев.

Окрім того, обвинувачення в корупції були пред'явлені двом колишнім мерам Бішкека - Кубаничбеку Кулматову і Албеку Ібраїмову.

Затримані колишні високопоставлені чиновники входили до близького оточення екс-президента Киргизії А.Атамбаєва.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мінкультури вимагає позбавити екскерівника театру ім. Лесі Українки Резніковича звання академіка Нацакадемії мистецтв

У Покровську внаслідок російського удару двоє людей загинули, двоє поранені - прокуратура

АРМА: Процедуру продажу 112 картин Медведчука буде призупинено, їх передадуть до музею

На Харківщині від обстрілів постраждали дві жінки

Кількість постраждалих від сильної турбулентності в літаку Singapore Airlines збільшилася до 71 людини, одна людина загинула

Раді пропонують створити ТСК щодо використання коштів держбюджету на фортифікації та БПЛА

Окупанти вдарили по центру Чугуєва, постраждала жінка

Окупанти вночі обстріляли чотири громади Сумщини

На трасі Київ-Чоп у Львівській області ускладнено рух у зв'язку з ДТП

У результаті обстрілів Херсонської області вісім людей поранено, серед них одна дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА