08:25 04.02.2019

У Сумах поліція викрила раніше судимого громадянина, який скоїв розбійний напад на свого квартиранта

2 хв читати
У Сумах поліція викрила раніше судимого громадянина, який скоїв розбійний напад на свого квартиранта

Поліцейські Сумської області затримали раніше судимого громадянина за розбійний напад, скоєний за допомогою спільників на квартиранта, який орендує у нього житло, повідомляє відділ комунікації поліції в Сумській області.

"На лінію "102" звернувся чоловік і повідомив, що двоє невідомих увірвалися в квартиру, зв'язали його, погрожуючи фізичною розправою вимагали гроші. В результаті забрали два мобільні телефони, 8000 гривень і зникли" - йдеться в повідомленні, на офіційному сайті ГУ Нацполіції в Сумській області в неділю.

Злочин було скоєно в квартирі приятеля заявника, в якій той тимчасово проживав зі своєю подругою. Проаналізувавши деталі злочину, правоохоронці дійшли до висновку, що його могли здійснити люди, які мали доступ до цієї квартирі. Що ж стосується самого господаря, то він пішов у справах незадовго до розбійного нападу.

"Під час спілкування він спочатку всіляко заперечував свою причетність до скоєння даного злочину, але під тиском неспростовних доказів зізнався. Розповів, що таким чином намагався підштовхнути приятеля, якому сам запропонував пожити у нього, скоріше з'їхати. Тому попросив своїх знайомих допомогти йому в цьому . За сценарієм, господар мав піти з квартири, а ключі віддати спільникам. Ті, під виглядом поліцейських, повинні були увірватися в приміщення, залякати квартиранта і відібрати гроші. Так і вийшло. Сам "сценарист" також отримав свою частку від награбованого,"- відзначили в поліції

Спільників зловмисника поліцейські вирахували і затримали того ж дня. Один з них мав багатий кримінальний досвід у вчиненні крадіжок, грабежів і шахрайств. Наразі вони дають пояснення слідчим.

"Їхні дії кваліфікували як "Розбій" і відкрили кримінальне провадження. За скоєне всім загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна," - підсумували в поліції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ліхтенштейн візьме участь у Саміті миру та підтримав створення Реєстру збитків і спецтрибуналу щодо злочину агресії проти України - Зеленський

У Миколаєві кількість постраждалих від ракетного удару збільшилася до 6 осіб - ДСНС

У Херсоні від авіаудару постраждали 7 осіб, серед них 15-річний підліток - Прокудін

У Херсоні поранено п'ятьох людей після авіаційного удару РФ - попередня інформація

Блінкен: Рішення про переговори має приймати Україна, а не США чи будь-яка інша країна

Армія РФ завдала авіаційного удару по Херсону, є постраждалі - Прокудін

Грузія підтвердила участь у Саміті миру - Зеленський

Кількість постраждалих у Миколаєві збільшилася до 5 осіб - ОВА

ЗСУ частково витіснили окупантів із Вовчанська, ворог атакує на куп'янському та покровському напрямках - Генштаб ЗСУ

ДБР розслідує обставини загибелі курсанта Одеської академії під час стрибка з парашутом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА