21:03 01.02.2019

Прокурори готові виїжджати до Чернігова на судові засідання у справі Савченко-Рубана

2 хв читати
Прокурори готові виїжджати до Чернігова на судові засідання у справі Савченко-Рубана

Прокурори готові виїжджати до Чернігова для підтримання обвинувачення в суді у справі колишнього керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана і депутата Верховної Ради Надії Савченко.

В ефірі телеканалу "Прямий" у п'ятницю ввечері генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що обидва фігуранти намагалися затягнути ознайомлення з матеріалами слідства.

"Врешті-решт, це закінчилося і зараз вони мають постати перед судом. Буквально сьогодні було прийнято судове рішення про те, що суд буде в Чернігові. Суд прийняв таке рішення з урахуванням того, що більшість свідків у цій справі або проживають там, або їм зручніше доїжджати до цього місця. Першим варіантом був Слов'янськ", - стверджує генпрокурор.

Він додав: "Ми готові виїхати до Чернігова для підтримання обвинувачення і вважаємо, що у нас є всі докази того, в чому їх обвинувачують".

Разом з тим, раніше в п'ятницю адвокат В.Рубана Валентин Рибін написав на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук про "справу Савченко-Рубана": "На понеділок ВС призначив розгляд клопотання про підсудність, а на середу запрошують до Слов'янська на підготовче с / з", - написав В.Рибін на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у п'ятницю.

Напередодні В.Рибін повідомив, що прокуратура подала клопотання до Верховного суду України про передання справи депутата Верховної Ради Надії Савченко і колишнього керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана зі Слов'янська до Чернігова.

Як повідомлялося, В.Рубана затримали 8 березня 2018 року на КПВВ на Донбасі з арсеналом зброї, яку віз з окупованої території на підконтрольну частину України.

Українські правоохоронці підозрюють В.Рубана в підготовці збройних нападів на вищих посадових осіб держави, в підготовці теракту із застосуванням зброї та вчиненням вибухів, які могли становити небезпеку для життя та здоров'я людей. За версією слідства, В.Рубан планував "із використанням мінометів, гранатометів, вогнепальної зброї та вибухових пристроїв здійснити збройні напади на помешкання державних діячів, політичних лідерів, зокрема: Петра Порошенка, Арсена Авакова, Арсенія Яценюка, Олександра Турчинова та інших з метою їх убивства".

9 березня Шевченківський райсуд Києва заарештував В.Рубана.

1 серпня Генеральна прокуратура України повідомила, що правоохоронці завершили розслідування у справі керівника Центру звільнення полонеників "Офіцерський корпус" В.Рубана та народного депутата Надії Савченко, підозрюваних у діях, спрямованих на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу чи на захоплення державної влади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Вовчанську авто з цивільними потрапило під ворожий обстріл, 2 людини загинули, 2 поранені - прокуратура

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА