18:18 30.01.2019

Зайдік заявляє про безальтернативність Мінських угод

2 хв читати
Зайдік заявляє про безальтернативність Мінських угод

Спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на сході України Мартін Зайдік заявив, що альтернативи Мінським домовленостям не існує.

"Спираючись на свій трирічний досвід роботи, хочу ще раз наголосити на своїй повній прихильності Мінським угодам та особистій переконаності в їхній необхідності та безальтернативності для мирного вирішення конфлікту на сході України. Це наше спільне завдання", - сказав М.Зайдік журналістам у Мінську в середу.

Він наголосив, що всі учасники мінського процесу мають зробити все необхідне для їх повної імплементації.

Водночас М.Зайдік відмовився коментувати свій план врегулювання конфлікту на сході України. "Тут мені нічого повторити із цього приводу", - сказав спецпредставник ОБСЄ.

Він також заявив, що не має наміру коментувати реакцію сторін на свій план. "Я не коментую коментарі", - додав М.Зайдік.

Днями М.Зайдік повідомив в інтерв'ю австрійській газеті Kleine Zeitung про новий план мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, який має замінити Мінські домовленості.

За словами дипломата, новий план було представлено на останньому засіданні Ради глав МЗС ОБСЄ в грудні в Мілані, де були представники України, Росії, Німеччини та Франції. Згідно з планом, ООН та ОБСЄ мають діяти не паралельно, а разом під загальним керівництвом на чолі з так званим спеціальним представником: це стосується як військового і поліцейського компонентів з боку ООН, так і спостережної місії ОБСЄ, яка вже діє на місцях.

Крім того, пропонується створення Євросоюзом агентства з реконструкції, яке діяло б на Донбасі на кшталт раніше створеного ЄС на Балканах, і діяльність якого поширювалася б на всі райони Донецької та Луганської областей.

План також передбачає створення перехідної адміністрації ООН на Донбасі, яка має стежити за втіленням мирного плану та реінтеграції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА