17:49 28.01.2019

Консул зможе відвідати поранених українських моряків у СІЗО "Лефортово" із 31 січня - Денісова

1 хв читати
Консул зможе відвідати поранених українських моряків у СІЗО "Лефортово" із 31 січня - Денісова

Поранених українських військовополонених моряків Андрія Артеменка, Андрія Ейдера та Василя Сороку перевели зі слідчого ізолятора "Матроська тиша" до ізолятора "Лефортово" (Москва), де консул отримає можливість їх відвідати не раніше 31 січня, повідомляє уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Моряки певний час перебуватимуть у карантинній зоні, а консул зможе їх відвідати не раніше 31 січня 2019 року", - написала Л.Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок, пославшись на інформацію, надану посольством України в РФ.

За її словами, в її розпорядженні досі відсутнє будь-яке офіційне підтвердження інформації про поранення моряків, наданої їм медичної допомоги та про їхній фізичний стан на момент переведення з одного ізолятора до іншого.

"Нам відомо, що у Василя Сороки залишаються проблеми з рукою, вона має набряк, хлопцю важко згинати пальці. В Андрія Артеменка осколкові поранення руки та очей (очі постійно сльозяться). В Андрія Ейдера до цього часу залишаються осколки в обох ногах, поранення колінного суглоба та руки", - розповіла омбудсмен.

Л.Денісова звернулася з проханням про переведення поранених моряків на лікування до третьої нейтральної країни "до всіх, хто може вплинути на рішення РФ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА