11:14 25.01.2019

ГПУ склала підозру Жириновському в посяганні на територіальну цілісність України

3 хв читати
ГПУ склала підозру Жириновському в посяганні на територіальну цілісність України

Генпрокуратура України склала повідомлення про підозру депутату Державної Думи Російської Федерації Володимиру Жириновському в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що В.Жириновський, перебуваючи на території Російської Федерації 20 лютого 2014 в прямому ефірі одного з телеканалів і 23 лютого 2014 під час зборів (мітингу) зробив публічні заклики до приєднання території АР Крим та південно-східних областей України до Російської Федерації", - йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури в п'ятницю.

Також 20 березня 2014 року В.Жириновський, будучи депутатом Держдуми РФ, проголосував за ухвалення федеральних законів про включення Російською Федерацією до її складу АР Крим і м. Севастополя, що в подальшому призвело до повномасштабної окупації території Криму та Севастополя.

Також, за інформацією Генпрокуратури, 28 лютого 2014 року В.Жириновський, перебуваючи на території України в містах Сімферополі та Севастополі, публічно підбурював жителів півострова до вчинення дій щодо незаконної зміни державних кордонів України.

Крім того, В.Жириновський підписав і представив 17 березня 2014 до канцелярії посольства Польщі в Москві лист-звернення до польського посла, в якому містяться заклики до керівництва Польщі в організації та проведенні на території окремих західних областей України референдумів за прикладом проведеного незаконного референдуму на території АР Крим та м. Севастополі про передання окремих областей України до складу сусідніх держав, зокрема Польщі.

"За цими фактами злочинної діяльності 22 січня 2019 року працівниками управління нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, Генеральної прокуратури України складено повідомлення про підозру В.Жириновському у вчиненні ним кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 3 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України - ІФ)", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що інкримінований В.Жириновському злочин передбачає можливість його заочного засудження в Україні на термін до 12 років позбавлення волі.

"Варто зазначити, що 12.09.2014 Євросоюз ввів економічні санкції проти Російської Федерації за сприяння у дестабілізації ситуації в України та окупацію півострова Крим. Ці санкції також включають індивідуальні обмежувальні заходи, а саме заборону в наданні віз та заморожування активів окремих осіб, зокрема В.Жириновського. Аналогічні санкції ввели Канада, Австралія та Швейцарія", - повідомили в українській Генпрокуратурі.

Також у відомстві нагадали, що стосовно В.Жириновського та інших осіб указом президента України від 15 травня 2017 року застосовано персональні спеціальні санкції.

Як повідомлялося, 25 жовтня 2018 року Генеральна прокуратура України направила до Шевченківського районного суду Києва обвинувальний акт щодо В.Жириновського і ще двох депутатів Державної думи РФ Михайла Дегтярьова та Олексія Діденка, підозрюваних у фінансуванні терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР".

"У цьому кримінальному провадженні затверджено обвинувальний акт за ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 258-5 КК України, який вручено захисникам В.Жириновського, О.Діденка та М.Дегтярьова, і направлено до Шевченківського районного суду Києва для розгляду по суті", - повідомила прес-служба Генпрокуратури.

У вересні 2018 року Шевченківський райсуд Києва надав дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування в кримінальному провадженні щодо В.Жириновського і двох депутатів Держдуми РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Троє мирних жителів постраждали внаслідок ворожого ракетного удару по Чугуєву - поліція

Ми всі маємо зірвати російський наступальний задум - Зеленський

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

Тимчасово непридатні до військової служби проходитимуть повторні огляди - заступниця міністра охорони здоров'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА