08:44 25.01.2019

Сенат США представив резолюцію щодо посилення оборонної допомоги Україні

2 хв читати
Сенат США представив резолюцію щодо посилення оборонної допомоги Україні

У Сенаті США представили резолюцію, яка закликає до посилення оборонної допомоги Україні, і підтримали скасування газопроводу "Північний потік - 2", повідомила прес-служба посольства України в США.

"У документі, внесеному до порядку денного Конгресу поточного скликання групою в складі майже семи десятків сенаторів від Республіканської та Демократичної партій, законодавці наполегливо закликають президента США скористатися положеннями закону про "Бюджет США на 2018 рік на потреби національної оборони" для посилення потенціалу Збройних сил України та надання через відповідні програми Державного департаменту і Пентагону додаткову політику безпеки й підтримку нашій країні, особливо з метою зміцнення морських можливостей України попереджати і відбивати подальшу російську агресію", - йдеться в повідомленні.

Сенат закликав президента США (Дональда Трампа - ІФ) до невідкладного проведення спільної з американськими союзниками операції для забезпечення свободи навігації в Чорному морі з метою демонстрації підтримки міжнародно-визнаних кордонів, двосторонніх домовленостей та принципу безпечного проходження суднами Керченською протокою й Азовським морем.

Крім того, сенатори звернулися до НАТО із закликом посилити присутність і можливості Альянсу в Чорному морі, зокрема з моніторингу ситуації на морі та берегової оборони. Окремо законодавці закликають союзників і партнерів у Європі відмовити кораблям російських ВМС у заході в їхні порти для поповнення запасів і дозаправки.

У резолюції наголошується, що санкції проти РФ, які є безпосереднім результатом дій уряду країни, продовжать діяти і посилюватись, доки поведінка РФ належним чином не зміниться.

Також сенатори схвалили та підтримують резолюцію Європейського парламенту від 12 грудня 2018 року, яка засуджує російську агресію в Керченській протоці й закликають до скасування "Північного потоку - 2" через його загрози енергетичній безпеці Європи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА