07:11 25.01.2019

За чотири роки кількість ОСББ зросла в 2,5 рази

1 хв читати
За чотири роки кількість ОСББ зросла в 2,5 рази

За останні чотири роки кількість об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) в Україні зросла в 2,5 рази, повідомила прес-служба Мінрегіону.

"За 4 роки кількість ОСББ зросла в 2,5 рази, з майже 14 тис до 33 тисяч. Результат 2018 - плюс 1850 ОСББ", - повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку України Геннадій Зубко.

За його словами, лідерами цього процесу стали Дніпропетровська, Львівська, Донецька, Одеська та Запорізька області.

Г.Зубко зазначив, що завдяки закону "Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку" вдалося досягти прискорення процесу створення об'єднань, що позбавило мешканців "диктату ЖЕКів" і дав можливість ефективно управляти своєю власністю.

За словами Г.Зубка, упорядковано і відносини з управління багатоквартирними будинками, а також між споживачами і виконавцями комунальних послуг. Водночас, закон про комерційний облік теплової енергії дозволив людям не просто враховувати енергоспоживання, а й керувати ним за рахунок встановлення будинкових лічильників. Окрім того, в старих будинках монополістів зобов'язали брати лічильники на абонентський облік.

"Зараз лічильниками оснащено 77,5% житлових багатоквартирних будинків і 77,7% нежитлових будівель. У 2014 році цей показник становив 37%", - наголосив очільник Мінрегіону.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА