18:03 23.01.2019

Поранених українських військовополонених моряків перевели до "Лефортово", що загрожує їхньому одужанню - Денісова

2 хв читати
Поранених українських військовополонених моряків перевели до "Лефортово", що загрожує їхньому одужанню - Денісова

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомляє, що за наявною у неї інформацією, поранених українських військовополонених моряків Андрія Артеменка, Андрія Ейдера та Василя Сороку перевезли з медичного блоку московського СІЗО "Матроська тиша" до СІЗО "Лефортово", де відсутні можливості для надання медичної допомоги незважаючи на необхідність їхнього подальшого лікування та реабілітації.

"Мені стало відомо про переведення українських моряків Андрія Артеменка, Василя Сороки та Андрія Ейдера до Лефортовського СІЗО, де відсутні належні умови для подальшого лікування. Занепокоєна цією ситуацією та вважаю, що переміщення українських військовополонених становить загрозу для подальшого одужання та найшвидшого звільнення", - написала Л.Денісова на своїй сторінці у соцмережі Facebook у середу ввечері.

З огляду на це уповноважений Верховної Ради з прав людини звернулася до міністра закордонних справ України Павла Климкіна та до в. о. міністра охорони здоров'я України Уляни Супрун.

"Тому звернулася до чиновників з проханням вжити заходів щодо забезпечення невідкладного медичного обстеження, лікування та реабілітації", - написала Л.Денісова.

Раніше в середу вона звернулася із заявою до голів диппредставництв країн Євросоюзу, в якій розповіла про ситуацію з незаконним затриманням, взяттям у полон й триманням під арештом 24 військовослужбовців Військово-Морських сил ЗСУ Російською Федерацією, закликала ЄС посилити тиск на Росію для їхнього звільнення, а також зажадала від Москви передати поранених моряків до нейтральної країни для надання медичної допомоги.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Чернігові в приміщенні банку стався вибух, пошкоджено будівлю

Чергова петиція за припинення зупинки руху наземного транспорту під час повітряних тривог у Києві набрала потрібну кількість голосів

Ворог за добу втратив 1040 осіб

За добу на Харківщині одна загибла, 20 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

Уночі окупанти пошкодили об'єкт "Укренерго" в Сумській області та призвели до відключення обладнання "Харківобленерго"

Ворожий дрон пошкодив високовольтну лінію електропередач у Червоногригорівській ОТГ

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Сили оборони відбили 31 атаку на авдіївському і 36 на бахмутському напрямку, загалом за добу відбулося 125 бойових зіткнень

Росіяни за добу здійснили два ракетних і 120 авіаударів

Російські війська за добу понад 402 рази вдарили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА