08:40 23.01.2019

ХДАВП ставить за мету відновлення серійного виробництва АН-74

2 хв читати
ХДАВП ставить за мету відновлення серійного виробництва АН-74

Харківське державне авіаційне виробниче підприємство (ХДАВП) за останнє півріччя збільшило обсяги виробництва в 1,6 раза, проте завантаження підприємства, як і раніше, незначне, повідомив генеральний директор ХДАВП Сергій Задорожний.

"Ми на сьогодні регулярно виплачуємо заробітну плату, але не всьому колективу, а виключно тим, хто виконує завдання, які зараз ставляться... Близько 6-9% усього наявного обладнання на сьогодні задіяно. Тому мета наша - відновити серійне виробництво літаків АН-74. Держзамовлення у вигляді двох машин дасть можливість сьогодні завантажити підприємство досить серйозно", - сказав С.Задорожний на нараді в Харківській облдержадміністрації.

Відповідаючи на запитання міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про можливості серійного виробництва легкого літака ХАЗ-30, С.Задорожний зазначив, що під виробництво цього літака виділено окрему лінію.

"На першому етапі за наявності замовлення машин десять на рік зробимо", - сказав С.Задорожний.

А.Аваков попросив підготувати пропозицію, щоб Міністерство внутрішніх справ могло проаналізувати та порівняти ХАЗ-30 із літаками Diamond того самого класу.

Як повідомлялося, раніше у вівторок А.Аваков заявив, що МВС розглядає можливість закупівлі вітчизняних літаків для потреб Нацгвардії і Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Зокрема, за його словами, МВС планує купити два АН-74 ТК200 у ХДАВП.

Влітку 2012 року ХДАВП презентував двомісний легкий літак ХАЗ-30, розроблений конструкторським бюро підприємства. Цей літак призначений для первинного навчання курсантів льотних училищ військової та цивільної авіації, а також пілотів аероклубів і для виконання польотів приватними особами.

ХАЗ-30 обладнано австрійським двигуном Rotax-912 ULS із тяговим трилопатевим повітряним гвинтом. Його максимальна швидкість - 200 км/год, довжина розгону - 100 м, довжина пробігу - 100 м.

Максимальна злітна маса літака становить 650 кг, максимальна посадкова маса - 650 кг, максимальна маса спорядженого літака - 565 кг, маса порожнього літака - 395 кг.

Літак здійснює зліт і посадку на злітно-посадковій смузі зі штучним та ґрунтовим покриттям.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський у суботу заслухав доповіді Сирського і Буданова

На словацькому ПП "Вишнє Нємецьке" тимчасово припинено оформлення вантажівок

Українська авіація завдала ударів по трьох пунктах управління і двох зенітно-ракетних комплексах ворога

За добу ворог завдав п’ять ракетних і 56 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

У Варшаві сталася ДТП, у якій загинуло троє людей, зокрема двоє українців

ЗС України відбили 18 ворожих атак на авдіївському напрямку - Генштаб

Ворог завдав ракетного удару по Одеській області з окупованого Криму - Плетенчук

Окупанти обстріляли село на Харківщині, постраждав мирний житель - голова ОВА

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинула людина, двоє поранених

МЗС України про нібито оголошення Зеленського в розшук у РФ: Це свідчення відчаю російської державної машини та пропаганди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА