17:20 22.01.2019

В Україні розглядають можливість введення класифікації вулиць за призначенням

1 хв читати
В Україні розглядають можливість введення класифікації вулиць за призначенням

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розглядає можливість введення класифікації вулиць за їхнім функціональним призначенням, повідомила прес-служба заступника міністра регіонального розвитку Льва Парцхаладзе.

Згідно з повідомленням, відповідні зміни планується внести до державних будівельних норм (ДБН).

"Україні сьогодні не вистачає розумного та якісного підходу до організації пішохідної і транспортної інфраструктури. Як це, наприклад, працює у Європі, де вулиці та дороги класифікуються за їхнім функціональним призначенням. Тобто, це вулиці, розраховані лише на пішоходів, велосипедистів, громадський транспорт або автомобілі або для суміжного руху. Це дає змогу правильно й ефективно організовувати роботу транспорту, створює безпечні та сприятливі умови для пішоходів. Тому наразі розглядається питання можливості впровадження такого досвіду й у нас", - наведено в повідомленні слова Л.Парцхаладзе.

Відповідно до класифікації, може бути прописано вимоги та рекомендації до ширини різних функціональних зон.

За словами Л.Парцхаладзе, це дасть змогу мінімізувати пробки в містах, зменшити рівень автомобілізації за рахунок пріоритету громадського транспорту й організації багатофункціональних вулиць.

Відповідні зміни можуть внести до ДБН В.2.3-5: 2018 "Вулиці та дороги населених пунктів".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА