21:56 21.01.2019

Луценко вважає, що генерал Кравченко самостійно прийшов до смерті

2 хв читати
Луценко вважає, що генерал Кравченко самостійно прийшов до смерті

Генеральний прокурор України Юрій Луценко вважає, що смерть екс-глави Міністерства внутрішніх справ (МВС) Юрія Кравченка була самогубством.

"Мій висновок такий. Він (Кравченко - ІФ) самостійно прийшов до смерті. Не виключаю, що йому допомагали, але це було його рішення", - сказав Ю.Луценко в інтерв'ю "В гостях у Гордона".

Генпрокурор додав: "Його (Кравченка - ІФ) підштовхнуло до цього життя. Коли прийшла повістка в прокуратуру, він був у шоці, він був особистістю, яка не уявляла себе не на волі".

За словами Ю.Луценка, люди, які були з Ю.Кравченком в останній його вечір, на допитах говорили, що він прощався.

Також Ю.Луценко визнав, що неоднозначна ситуація з дворазовим пострілом, і з цього приводу у експертів різні думки. "Але, судячи з того, що я прочитав у справі, це було його самостійне рішення", - сказав він.

"Вважаю, що розглядати справу смерті Кравченка не можна без розгляду загального комплексу цієї першої спроби Росії повернути Україну до своєї імперської обителі. Це все ланки одного ланцюга - Фере, Дагаєв, Пукач ... це була перша явна спроба Москви змінити керівництво України, змусити його піти імперським шляхом", - підсумував генпрокурор.

Ю.Кравченко був знайдений мертвим у своєму будинку в елітному дачному селищі Конча-Заспа під Києвом уранці 4 березня 2005 р. Того дня його мали допитати в Генпрокуратурі у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Опергрупа зафіксувала два наскрізних вогнепальних поранення: перше - вхідний отвір на підборідді і виходить у верхній щелепі, друге - вхідний отвір у правій скроні і виходить у лівій частині голови. На підлозі був виявлений пістолет марки "Беретта", зареєстрований на ім'я екс-міністра. При цьому і прокуратура, і СБУ погодилися, що це було самогубство.

Журналіст Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області був виявлений обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА