17:28 16.01.2019

Пожежу у відселеному будинку в центрі Києва локалізовано, із сусідньої будівлі евакуювали 12 людей

2 хв читати

Рятувальники локалізували пожежу в триповерховому відселеному будинку в центрі Києва, загрози поширення вогню на сусідні будівлі нині немає.

"О 16:47 пожежу на площі 700 кв. м локалізовано", - йдеться в повідомленні на сайті Держслужби України з надзвичайних ситуацій.

На місці працюють 16 одиниць пожежно-рятувальної техніки і 62 людини особового складу.

Прес-секретар Головного управління ДСНС в Києві Світлана Водолага розповіла журналістам, що нині загрози поширення вогню на прилеглі будівлі немає.

"На будинки, розташовані поруч, подано стволи (води) на їхній захист. Із будинку, якому загрожував вогонь (розташований зліва від того, що спалахнув), евакуювали 12 людей. Жертв і постраждалих, попередньо, немає", - повідомила вона.

При цьому, судячи з оприлюднених у соцмережах і ЗМІ фотографіях із місця події, будинок, де поширилася пожежа, розташований за адресою вул. Грушевського, 4-Б, у дворі висотної будівлі діючого готелю "Дніпро", розташованого на вул. Хрещатик, 1/2, в якому займання немає.

Цю інформацію підтвердив народний депутат фракції "Батьківщина" Ігор Луценко, уточнивши, що раніше з цієї будівлі було знято охоронний статус і на її місці фірмою, пов'язаною з екс-міністром освіти Дмитром Табачником, планувалося зведення нової висотної будівлі. Він переконаний, що пожежа пов'язана саме з намірами знищити будівлю.

"Зараз горить будинок за адресою Грушевського, 4-Б. Ця будівля свого часу кілька днів побула пам'яткою, але потім забудовник - на той час фірма, пов'язана з міністром Табачником, - поклопоталися, щоб такий статус щез. Зараз щезає і сама будівля, внаслідок впливу, я підозрюю, тих же сил. На цьому місці хотіли збудувати 160-метровий хмарочос, готель. Думаю, і зараз хочуть. Тому і горить", - написав І.Луценко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

Він зазначив, що свого часу доклав зусиль, щоб зберегти цю будівлю, зокрема зареєстрував у ній фірму. "На жаль, за цей час київська влада так нічого і не зробила, щоб порятувати будівлю і облагородити територію", - зазначив І.Луценко.

Раніше прес-служба Головного управління ДСНС України в Києві повідомляла, що заявка про пожежу надійшла до оперативно-координаційного центру о 15:21. Спалахнув дах 3-поверхової відселеної будівлі. Була загроза поширення вогню на розташований поруч 5-поверховий будинок.

Вогонь поширювався швидко, оскільки будівля старої забудови і всі перекриття дерев'яні. Крім того, немає можливості під'їзду необхідної кількості пожежної техніки через щільну забудову.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Вінниччині зафіксовано попадання по житловому будинку внаслідок ворожої ракетної атаки, троє постраждалих, мешканців евакуювали

Кількість жертв через удар по "Епіцентру" у Харкові зросла до шести

Кількість загиблих унаслідок удару по будгіпермаркету в Харкові зросла до п’яти

У рятувальних роботах на місці удару РФ по гіпермаркету в Харкові беруть участь шість екіпажів ТЧХУ

Генштаб: Кількість ворожих наступальних і штурмових дій зросла до 99, найбільше на куп'янському, покровському та курахівському напрямках

Унаслідок удару по центру Харкова постраждали 18 осіб, підліток у важкому стані

Президент Естонії: Найголовніше - зупинити російську військову машину

Кількість загиблих у результаті удару по будгіпермаркету в Харкові зросла до чотирьох

Кількість загиблих унаслідок удару по гіпермаркету в Харкові зросла до трьох

Кількість постраждалих унаслідок ударів по Харкову зросла до 54 людей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА