08:40 16.01.2019

Порошенко зустрівся з главами зовнішньополітичних відомств Естонії, Литви та Польщі

2 хв читати
Порошенко зустрівся з главами зовнішньополітичних відомств Естонії, Литви та Польщі

Президент України Петро Порошенко в середу в рамках зустрічі з міністрами Естонії Свеном Міксером, Литви Лінасом Лінкявічусом і Польщі Яцеком Чапутовічем наголосив на необхідності посилення консолідованого міжнародного тиску на Росію, повідомляє сайт президента.

"Наголошено на необхідності посилення консолідованого міжнародного тиску на Росію з вимогою негайного звільнення українських полонених моряків, повернення захоплених кораблів і забезпечення свободи мореплавання в Азовському і Чорному морі", - йдеться в повідомленні на сайті президента вранці в середу.

Сторони обговорили ситуацію в Азовському та Чорному морях і наявні загрози з боку РФ з урахуванням вчиненого в листопаді 2018 року акту агресії російських військових проти українських кораблів і захоплення в полон українських моряків.

П.Порошенко висловив вдячність за послідовну підтримку з боку Естонії, Литви та Польщі суверенітету і територіальної цілісності України, а також рішуче засудження агресивних дій Росії.

Глава української держави також повідомив міністрам про ситуацію на Донбасі й триваючі порушення Росією Мінських угод, а також режиму припинення вогню.

П.Порошенко подякував керівникам зовнішньополітичних відомств країн-союзників України за активне просування питання про введення нового "Азовського пакету" санкцій ЄС проти Росії.

Він висловив сподівання на збільшення допомоги з боку Європейської комісії та держав-членів ЄС для підтримки Донбасу й українського Приазов'я, які страждають від триваючої російської агресії. У цьому контексті глава держави високо оцінив рішення сторони ЄС направити наприкінці січня оціночну місію для вивчення додаткових соціально-економічних потреб регіону.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові чути вибухи, ворог завдає ударів "Шахедами" - мер

Позачергові вибори президента Ірану заплановано на 28 червня

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА