17:48 15.01.2019

ЄС продовжить інвестувати в миротворчу діяльність ООН - Могеріні

2 хв читати
ЄС продовжить інвестувати в миротворчу діяльність ООН - Могеріні

Високий представник ЄС із закордонних справ Федеріка Могеріні заявила, що, з точки зору Євросоюзу, багатосторонність і миротворчість є єдиним способом вирішення багатьох складних проблем, що наразі стоять перед світом.

"Сьогодні деякі вважають, що багатосторонність і миротворчість можуть бути застарілими, що вони належать історії і, зокрема, можливо, стосуються 1990-х років. Але багатосторонність і підтримання миру, ймовірно, більше необхідні нині, ніж у 1990-х роках" , - сказала голова дипломатії ЄС, виступаючи у вівторок у Гаазі на заході, присвяченому миротворчої діяльності ООН.

"Принаймні, мені так видається, якщо озирнутися навколо: візьмемо конфлікти на сході України, в Сирії, в Ємені", - додала Ф.Могеріні.

Вона продовжила, що шлях до миру важкий і довгий, але в якийсь момент усім цим країнам може знадобитися миротворча місія, яку буде створено в багатосторонніх рамках ООН, і Європейський союз, вважає Ф.Могеріні, найімовірніше, мав би зіграти в цьому ключову роль, допомагаючи ООН.

"Це європейський шлях до миру та безпеки, а також шлях Організації Об'єднаних Націй, тому для нас так очевидно бути природними партнерами всюди в світі. Я не можу знайти в світі партнера, більш природного для нас, європейців, ніж Організація Об'єднаних Націй. Ми доповнюємо один одного, ми різні, але ми працюємо саме для досягнення одних і тих самих цілей. Назвемо лише кілька: світ, безпеку, сталий розвиток, права людини", - пояснила голова європейської дипломатії.

"Ми продовжуватимемо інвестувати особливо в миротворчу діяльність ООН. Це узгоджується з нашими цінностями і, як ми вважаємо, відповідає нашим спільним інтересам", - пообіцяла Ф.Могеріні.

Вона навела приклади низки ініціатив ЄС у цій галузі, зокрема, рішення забезпечити можливість розгортання повномасштабної громадянської місії всього за один місяць, щоб діяти швидше. Про таку систему лише мріють в ООН, але вона вважає, що ЄС здатний це зробити. І Євросоюз створить центр передового досвіду з управління цивільними кризами.

Крім того, Ф.Могеріні нагадала про свою пропозицію створити Європейський фонд світу для поліпшення фінансування місій ЄС, а також для поліпшення фінансування навчання та оснащення партнерів і допомоги в операціях із підтримання миру партнерськими організаціями.

"Це, знову-таки, може бути корисним для фінансування миротворчої діяльності ООН із нашого боку", - зазначила високий представник ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ракетного удару по Одеській області з окупованого Криму - Плетенчук

Окупанти обстріляли село на Харківщині, постраждав мирний житель - голова ОВА

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинула людина, двоє поранених

У Харкові вже п’ятеро постраждалих унаслідок ворожого ракетного удару - Синєгубов

МЗС України про нібито оголошення Зеленського в розшук у РФ: Це свідчення відчаю російської державної машини та пропаганди

Відпустили затриманого помічника Джемілєва - Чубаров

Окупанти вдень обстріляли Нікополь, застосувавши артилерію і БПЛА, поранено жінку - Дніпропетровська ОВА

Кількість постраждалих у Харкові зросла до чотирьох людей - голова ОВА

Ворог стягує додаткові війська в напрямку Часова Яру та Іванівського - ОСУВ "Хортиця"

У Харкові троє постраждалих унаслідок ворожого удару по підприємству - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА