16:37 04.01.2019

Громадська рада міжнародних експертів ініціювала вето 8 кандидатів у ВАКС - ЦПК

2 хв читати
Громадська рада міжнародних експертів ініціювала вето 8 кандидатів у ВАКС - ЦПК

Громадська рада міжнародних експертів (ГРМЕ) ініціювала ветування перших восьми сумнівних кандидатів до Вищого антикорупційного суду України (ВАКС), повідомляє громадська організація "Центр протидії корупції" (ЦПК).

Як повідомляється на сайті ЦПК, у п'ятницю в Києві відбулося перше засідання громадської ради міжнародних експертів, під час якої було розглянуто вісім кандидатур до ВАКС.

"Під сумнівом опинилися кандидати Оксана Голуб, Анатолій Квятковський, Анатолій Загородній, Ігор Штульман, Юрій Кулініч, Дмитро Тішко, Тарас Заєць та Євген Мартинов. На думку міжнародних експертів, є обґрунтовані сумніви щодо відповідності цих кандидатів критеріям відбору суддів до майбутнього Вищого антикорупційного суду", - йдеться в повідомленні.

У ЦПК зазначають, що тепер громадська рада міжнародних експертів має звернутися до Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС), щоб спільно провести засідання, на яке запросять згаданих кандидатів. "Під час засідання проведуть голосування щодо того, чи відповідають кандидати критеріям доброчесності і професійності. Якщо дев'ять членів ВККС і три із шести членів ГРМЕ не підтвердять відповідність кандидата, він не зможе претендувати на посаду судді", - пояснили в ЦПК.

Наприкінці грудня ВККС оприлюднила список кандидатів до ВАКС, які успішно склали іспити. Після цього роботу розпочала громадська рада міжнародних експертів, яка має 30 днів - до 26 січня - для ветування сумнівних кандидатів. Згодом ВККС на власний розсуд обере переможців конкурсу із кандидатів, що залишилися.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА