10:37 04.01.2019

Митрополит Єпіфаній: Через рік ми отримаємо єдину сильну помісну ПЦУ

2 хв читати
Митрополит Єпіфаній: Через рік ми отримаємо єдину сильну помісну ПЦУ

Предстоятель Православної церкви України (ПЦУ) митрополит Київський і всієї України Єпіфаній висловив упевненість, що після отримання томосу до автокефальної церкви перейдуть ті, хто наразі сумнівається, і через рік сформується єдина сильна помісна ПЦУ.

"Ставлять багато питань, виставляють певні хронологічні рамки, "а що буде завтра, через місяць, через рік". Я вірю, що ми об'єднаємося, що до нас прийдуть ті, хто наразі, на жаль, сумніваються, до кінця не вірять, очікують томос, очікують визнання цієї дії з боку Константинополя та інших православних церков. Я вірю в те, що через рік ми отримаємо єдину сильну помісну ПЦУ, яка служитиме Богу та інтересам нашого народу", - сказав митрополит Єпіфаній в інтерв'ю Deutsche Welle.

Водночас він висловив розуміння, що в Україні надалі існуватиме Російська православна церква і "буде багато охочих залишатися там". "Але ми проти цього нічого не маємо. Усі мають обирати свій релігійний центр добровільно. Архієрей з єпархією або священик із громадою мають визначитися. Якщо вони на загальних зборах вирішують, що хочуть добровільно приєднатися до новоствореної ПЦУ, відповідно звертаються до нас, і ми приймаємо їх уже до нашої структури єдиної ПЦ ", - пояснив предстоятель Православної церкви України.

Він ще раз озвучив свою позицію про те, що двері ПЦУ відкриті для всіх православних України. "Ми запрошуємо всіх представників, які наразі перебувають у лоні Російської православної церкви, щоб вони приєдналися до незалежної ПЦУ. Якщо говорити про певну стратегію, то вона має будуватися на євангельських засадах любові, миру, злагоди, братської взаємоповаги", - додав митрополит Єпіфаній.

Що стосується можливого візиту до України Вселенського патріарха Варфоломія, то як зазначив предстоятель ПЦУ, сам патріарх безпосередньо заявив, що хоче знову відвідати Україну.

"А вже після отримання томосу з мого боку буде виражено запрошення Його Святості найближчим часом відвідати Україну", - додав митрополит Єпіфаній.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА