21:09 28.12.2018

Передані США ВМСУ катери "Айленд" прибудуть в Україну влітку 2019 р.

2 хв читати
Передані США ВМСУ катери "Айленд" прибудуть в Україну влітку 2019 р.

Два патрульні катери класу "Айленд" (Island), які наприкінці вересня 2018 р. США передали Військово-морським силам ЗС України, мають прибути до порту Одеси в липні 2019 р., повідомив командувач ВМС ЗСУ Ігор Воронченко в інтерв'ю DW.

"У липні вони мають бути в Україні. Екіпажі готуються, узгоджено порядок доукомплектування цих кораблів і порядок спільної підготовки на базі в Балтиморі. Скориговано й останні заходи, які ми маємо зробити, щоб катери якомога швидше прибули в Україну", - сказав він.

Як повідомлялося, 27 вересня на військово-морській базі у Балтиморі (штат Меріленд) у присутності президента України Петра Порошенка та віце-адмірала Берегової охорони США Майкла Макаллістера відбулася урочиста церемонія передачі двох катерів класу "Айленд" (Island) Військово-Морським силам Збройних сил України.

Меморандум про передання Україні патрульних катерів USCGC Cushing (WPB-1321) і USCGC Drummond (WPB-1323) підписали командувач ВМС ЗСУ адмірал Ігор Воронченко та віце-адмірал Берегової охорони США М.Макаллістер.

Говорячи про отримання Україною двох патрульних катерів, П.Порошенко висловив сподівання, що ця подія – лише початок співпраці Києва та Вашингтона в цьому напрямі.

Cushing і Drummond після виведення зі складу Берегової охорони США в 2017 році перебували в законсервованому стані. Останній доковий ремонт Cushing відбувся в 2014 році, а Drummond - у 2012 році.

Drummond також раніше пройшов модернізацію за програмою "МЕР", під час якої додатково до загального обсягу ремонтних робіт (доковому ремонту, поточного ремонту пристроїв, механізмів та систем) було оновлено низку ключових вузлів, а також замінено на сучасніші ключові системи катера.

Підготовка українських екіпажів цих катерів спочатку відбувалася в Україні, після цього моряки повинні будуть пройти навчання в США. Згодом "Айленд" транспортують до Одеси. За озвученими раніше в ЗМІ оцінками, загалом цей процес може тривати до одного року. Надалі можливе отримання й інших катерів цього типу України, а також інших необхідних плавзасобів від США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА