11:26 28.12.2018

У Вінницькій та Хмельницькій областях ще чотири парафії приєдналися до ПЦУ

2 хв читати
У Вінницькій та Хмельницькій областях ще чотири парафії приєдналися до ПЦУ

 Дві парафії у Вінницькому районі Вінницької області прийняли рішення про перехід з юрисдикції Української православної церкви (Московського патріархату) під юрисдикцію об'єднаної Православної церкви в Україні, повідомляється на офіційному сайті Вінницької єпархії ПЦУ.

"24 грудня парафія храму Чуда Архистратига Божого Михаїла в Хонех смт Вороновиця Вінницького району оголосила про свій перехід з юрисдикції УПЦ (МП) у Православну церкву України. Рішення було прийнято після обговорення на загальних зборах релігійної громади", - йдеться в повідомленні прес-служби Вінницької єпархії ПЦУ.

"Кілька гостей з сусіднього приходу, який залишився в Московському патріархаті, намагалися агресивно агітувати проти Української церкви, і в кінцевому підсумку, всі їхні спроби не мали успіху. За помісну Православну церкву України, яка є канонічною, незалежної у своєму управлінні та рівноправною серед 15-ти автокефальних православних церков світу, проголосували 60 парафіян разом зі своїм настоятелем, протоієреєм Володимиром Мельниковичем", - розповіли в єпархії.

Згідно з повідомленням, "одностайно підтримали пропозицію приєднатися до Православної церкви України і в іншій парафії о. Володимира - в с. Іванівка Вінницького району".

Крім того, в п'ятницю з'явилася інформація про перехід під юрисдикцію ПЦУ парафій в с.Блажіївка Козятинського району Вінницької області. "Парафіяни Свято-Покровського храму с.Блажіївка Козятинського району разом із настоятелем, протоієреєм Олегом Соцем, одностайно прийняли рішення залишити юрисдикцію УПЦ МП і приєднатися до Православної церкви України".

Про перехід одного з приходів у м. Хмельницький під юрисдикцію ПЦУ повідомив митрополит Хмельницький і Кам'янець-Подільський Антоній (Махота).

"У нас знову велика радість приймати братів і сестер з РПЦУ до Хмельницької єпархії ПЦ України. М.Хмельницький, наст. прот. Юрій Тимощук, прихід на честь ікони Божої Матері "Неопалима Купина", - написав митрополит Антоній на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нова Зеландія ввела нові санкції проти РФ

Заступник прем'єра Словаччини вірить, що життя Фіцо більше не перебуває під загрозою

ВИБУХИ У ХАРЬКОВІ – МЕР МІСТА

Португалія візьме участь у Саміті миру в Швейцарії

Окупанти за добу завдали 2 ракетних і 48 авіаударів по Україні - Генштаб ЗСУ

За добу відбулося 140 бойових зіткнень, втрати окупантів склали близько 890 осіб - Генштаб ЗСУ

Українські війська продовжують виконувати оборонні та стабілізаційні заходи у Вовчанську, ворог зазнав значних втрат - Генштаб ЗСУ

Унаслідок обстрілу Степногірська Запорізької області постраждали 3 людини - голова ОВА

Нам потрібна максимальна присутність на Саміті миру лідерів Заходу й Глобального Півдня - зустріч Єрмака з президентами Євроради та Єврокомісії

Війська РФ за минулий день здійснили 37 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина загинула, одна поранена

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА