20:28 27.12.2018

Усі захоплені Росією українські моряки заявили слідству, що є військовополоненими

1 хв читати
Усі захоплені Росією українські моряки заявили слідству, що є військовополоненими

Усі 24 захоплені російською стороною українські моряки заявили слідству, що є військовополоненими, повідомив адвокат Микола Полозов.

"Станом на 27.12.2018 усі 24 військовополонені українські моряки заявили слідству, що є військовополоненими. Ще два поранені моряки Андрій Ейдер та Андрій Артеменко заявили про це сьогодні", - написав М.Полозов на сторінці у Facebook у четвер.

Як повідомлялося, російські прикордонники 25 листопада із застосуванням зброї затримали в районі Керченської протоки буксир "Яни Капу" і малі броньовані артилерійські катери Військово-Морських сил ЗСУ "Бердянськ" і "Нікополь", що прямували з Одеси до Маріуполя.

ФСБ порушила кримінальну справу та пред'явила 24 українським морякам обвинувачення в "незаконному перетині кордону, здійсненому групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або із застосуванням насильства або із погрозою його застосування" (ч. 3 ст. 322 КК РФ).

За рішенням судів Сімферополя і Керчі всі 24 моряки були заарештовані до 25 січня 2019 року. У ніч на 30 листопада 21 військового перевезли з Криму до московського слідчого ізолятора "Лефортово", ще трьох, поранених, - до лікарні СІЗО "Матроська тиша".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА