22:42 24.12.2018

Демократи звинуватили Трампа в створенні хаосу в США перед Різдвом

2 хв читати
Демократи звинуватили Трампа в створенні хаосу в США перед Різдвом

Лідери демократів в сенаті і палаті представників у понеділок звинуватили президента США Дональда Трампа в тому, що той створює хаос напередодні Різдва.

"Зараз переддень Різдва, а президент Трамп занурює країну в хаос", - йдеться в спільній заяві лідера демократичної меншості в сенаті Чака Шумеру і лідера демократів в палаті представників Ненсі Пелосі.

"Замість того щоб внести визначеність у житті людей, він продовжує "шатдаун" (призупинення роботи федеральних структур - ІФ), тільки щоб задобрити радіо- і телеведучих правого спрямування", - відзначають Пелосі і Шумер.

Також демократи заявляють, що через те, що "різні люди з Білого дому кажуть різні речі з приводу того, що президент прийме або не прийме", щоб завершити припинення роботи уряду, стає неясно, яку саме позицію з питання припинення уряду займає адміністрація .

Демократи нагадали, що індекси фондових ринків падають, а президент "веде персональну війну проти ФРС, і він тільки що звільнив міністра оборони".

Президент США Дональд Трамп в понеділок розкритикував роботу Федеральної резервної системи США, заявивши, що це відомство "не відчуває ринок".

"Єдина проблема нашої економіки - це ФРС. Вони не відчувають ринок, вони не розуміють необхідність торгових воєн або сильного долара, або навіть припинення роботи уряду демократами через суперечки щодо кордону (за проектом будівництва стіни на кордоні з Мексикою - ІФ)", - написав він у твіттері.

Нинішній глава американського оборонного відомства Меттіс раніше на цьому тижні оголосив, що піде у відставку, тому що не згоден з деякими рішеннями Трампа. З 1 січня 2019 виконуючим обов'язки глави Пентагону буде Патрік Шанахан.

Президент США Дональд Трамп виконав загрозу призупинити роботу уряду, якщо він не доб'ється схвалення будівництва стіни на кордоні з Мексикою.

Робота частини американських федеральних установ була припинена в 00:00 (8:00 за Києвом) 22 грудня.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА