19:30 21.12.2018

Полторак обговорив із британським колегою заходи у відповідь на загострення ситуації на кордоні з РФ

2 хв читати
Полторак обговорив із британським колегою заходи у відповідь на загострення ситуації на кордоні з РФ

Міністр оборони України Степан Полторак провів переговори з державним секретарем з питань оборони Великої Британії Гевіном Вільямсоном у рамках робочого візиту Г.Вільямсона до Одеси в п'ятницю, повідомляє прес-служба українського оборонного відомства.

За словами С.Полторака, під час переговорів обговорювалися питання прискорення реалізації низки конкретних заходів і рішень, які ухвалювали в Лондоні, з огляду на різке загострення безпекової ситуації та агресію РФ на Військово-Морські сили Збройних сил України в Керченській протоці, а також ситуації на кордоні між Україною та РФ.

"Ухвалені рішення пов'язані з початком роботи з підготовки морських піхотинців. Уже в січні до України прибуде група військовослужбовців ВМС Великої Британії для організації взаємодії, планування спільних навчань, а також визначення необхідної матеріально-технічної допомоги Збройним силам України, безпосередньо Військово-Морським силам", - розповів міністр оборони України.

За його словами, сторони розглянули можливість прискорення співпраці по всьому спектру від розширення формату підготовки в рамках навчально-тренувальної програми "Orbital" та виходу на новий рівень підготовки й завершуючи розгортанням і розширенням військово-технічного співробітництва.

С.Полторак і Г.Вільямсон також зустрілися з рідними та близькими моряків, які перебувають у полоні. "Дякую за ту роботу, яку здійснює Велика Британія щодо їхнього звільнення й осуду акту агресії РФ проти незалежної України", - зазначив український міністр.

Він також повідомив, що "сьогодні ми домовилися про створення "Офісу друзів України", щоб координувати наші дії з надання допомоги в реформуванні ЗСУ, ВМС, а також нарощуванні бойових можливостей ВМС ЗСУ".

Г.Вільямсон разом із С.Полтораком відвідав фрегат "Гетьман Сагайдачний" та малі броньовані артилерійські катери ВМС ЗСУ. Глави оборонних відомств України та Великої Британії вийшли на катерах у відкрите море.

Також С.Полторак піднявся на борт корабля Королівських ВМС Великої Британії "Еcho", який прибув до Одеси з дружнім візитом 19 грудня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА