12:29 19.12.2018

У затриманого в РФ українця Гриба прогресують захворювання

2 хв читати

В українського громадянина Павла Гриба, якого обвинувачують у Російській Федерації в сприянні тероризму, прогресують захворювання, повідомив його батько Ігор Гриб із посиланням на висновок українського професора, доктора медичних наук Василя Притулу.

"Професор Притула В.П. надав висновок щодо стану здоров'я Павла на підставі результатів обстежень, проведених у консультативно-діагностичному центрі м. Ростов-на-Дону. Хвороба прогресує", - написав І.Гриб на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Він також оприлюднив скан-копію висновку В.Притули, згідно з яким у П.Гриба зафіксовано збільшення розмірів селезінки і розширення судинної мережі у воротях селезінки.

У висновку В.Притула наголошує, що зазначені дані підтверджують прогресування у П.Гриба портальної гіпертензії, прогресування спленомегалії (збільшення селезінки) і гіперспленізму (збільшення селезінки зі зростанням кількості клітинних елементів у кістковому мозку), появу цирозу печінки і зниження згортальної функції крові, загрозу загострення виразкової хвороби дванадцятипалої кишки і появу виразки шлунку і кровотеч.

Як повідомлялося, 28 серпня 2017 року колишній співробітник Держприкордонслужби України І.Гриб заявив, що спецслужби РФ викрали його 19-річного сина Павла під час відвідування Білорусі.

7 вересня стало відомо, що П.Гриб перебуває в слідчому ізоляторі на території РФ, у Краснодарі.

Пізніше МЗС України заявив, що отримав підтвердження про перебування в Краснодарі (РФ) громадянина України П.Гриба, зниклого в Білорусі.

Справу П.Гриба було передано для розгляду до Північно-Кавказького окружного військового суду, його етапували до Ростова-на-Дону.

7 листопада 2018 року Північно-Кавказький окружний військовий суд продовжив на шість місяців - до 24 квітня 2019 року - арешт П.Гриба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА