20:40 18.12.2018

Утримуваного в СІЗО Сімферополя кримськотатарського активіста Мустафаєва помістили до психіатричної лікарні

2 хв читати
Утримуваного в СІЗО Сімферополя кримськотатарського активіста Мустафаєва помістили до психіатричної лікарні

Учасника кримськотатарського громадського руху "Кримська солідарність" Сервера Мустафаєва, утримуваного в СІЗО в окупованому м.Сімферополь (Крим) на місяць помістили до психіатричної лікарні для нібито визначення осудності, повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Російська влада продовжує ганебну практику утисків кримських татар в анексованому Криму. Нещодавно адвокат утримуваного в СІЗО Сімферополя за так званою "терористичною статтею "Сервера Мустафаєва повідомив, що його підзахисного на місяць помістили до психіатричної лікарні для нібито виявлені "осудності"", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Л.Денісова наголосила, що це є кричущим порушенням прав С.Мустафаєва і приниженням людської гідності, "що може бути небезпечним для його як фізичного, так і психічного здоров'я".

"Я звернулася до уповноваженої з прав людини в Російській Федерації Тетяни Москалькової з проханням вжити заходів для припинення порушення прав українця Сервера Мустафаєва", - повідомила український омбудсмен.

Як повідомлялося, вранці 21 травня 2018 року в будинках громадян України, учасників кримськотатарського громадського руху "Кримська солідарність" Сервера Мустафаєва і Едема Смаїлова відбулися обшуки, після завершення яких С.Мустафаєва заарештували і вивезли співробітники ФСБ РФ, а Є.Смаїлов ще перебував удома зі співробітниками ФСБ. Пізніше прес-служба "кримського главку ФСБ РФ" заявила про "розкриття діяльності екстремістської групи, створеної помічником депутата Верховної Ради Мустафи Джемілєва Еролом Велієвим, організованої за вказівкою розшукованого Чубарова за підтримки СБУ".

МЗС України зажадав від РФ "негайно припинити політично вмотивоване переслідування представників кримськотатарського народу", звільнити С.Мустафаєва, Е.Смаїлова та всіх інших незаконно утримуваних громадян України.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА