19:27 18.12.2018

Суд заарештував до 14 лютого ймовірного замовника вбивства активіста та учасника АТО Олешка

2 хв читати
Суд заарештував до 14 лютого ймовірного замовника вбивства активіста та учасника АТО Олешка

Печерський районний суд м. Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 14 лютого без права внесення застави бізнесмену з Дніпра Євгену Бродському - можливому замовнику вбивства бердянського активіста, учасника бойових дій на Донбасі Віталія Олешка (позивний "Сармат").

Таке рішення прийняв на засіданні у вівторок суддя Віталій Писанець.

При цьому адвокат підозрюваного в організації злочину Сергій Сироватка зазначав, що в матеріалах клопотання слідства і прокуратури жодного разу не звучало прізвище його підзахисного і Є.Бродський непричетний до вбивства В.Олешка.

Сам Є.Бродський у суді наголосив, що не мав ніякої особистої неприязні до В.Олешка і навіть не був із ним знайомий.

Після оголошення судом рішення адвокат сказав, що його буде оскаржено в апеляційному порядку.

Як повідомлялося, 17 грудня перший заступник голови Нацполіції України В'ячеслав Аброськін повідомив про затримання в аеропорту Харкова жителя міста Дніпра, якого підозрюють у співучасті у вбивстві В.Олешка.

"Це 34-річний бізнесмен, уродженець міста Дніпра. Він є власником кількох приватних підприємств. За нашою інформацією, затриманий планував розширення бізнесу у Бердянську", - зазначив В.Аброськін.

Пізніше департамент комунікації Нацполіції України поінформував, що найближчим часом затриманому буде оголошено підозру за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

В.Олешка (позивний "Сармат") застрелили з обрізу мисливської рушниці 31 липня в центрі Бердянська. Правоохоронці затримали п'ятьох підозрюваних у вбивстві В.Олешка - чотирьох у Василівці Запорізької області, ще одного - в Бердянську.

У серпні всім п'ятьом затриманим було оголошено підозру про скоєння за попередньою змовою групою осіб умисного вбивства. Як написав речник Генпрокуратури Андрій Лисенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook, підозру оголошено за п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України.

Нардеп фракції "Народний фронт" Антон Геращенко повідомив, що вбивця В.Олешка був колишнім снайпером із загону міліції особливого призначення "Торнадо" й також брав участь в АТО. Ще четверо затриманих є його спільниками з Дніпра та області.

20 серпня В.Аброськін повідомив, що поліція затримала ще кількох людей, причетних до вбивства В.Олешка, а п'ятеро раніше затриманих, зокрема й організатор злочину, перебувають під вартою.

15 вересня поліція повідомила про затримання підозрюваного в організації умисного вбивства В.Олешка.

27 вересня підозрюваний у скоєнні вбивства В.Олешка зізнався, що скоїв злочин на замовлення власника ресторану "Мохіто" (Бердянськ, Запорізька обл.).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА